Fudbal

Pratite nas na Google news

Fudbalerka pronađena mrtva na dnu jezera

Fudbalerka pronađena mrtva na dnu jezera
Foto: N.N. | Fudbalerka pronađena mrtva na dnu jezera
N.N.

Florijana Ismaili, 24-godišnja fudbalerka Jang Bojsa i švajcarska reprezentativka, pronađena je na dnu jezera Komo nakon što je nestala prije tri dana.

Skočila je s čamca u jezero u Italiji kako bi se rashladila za vrijeme odmora. Na tom je dijelu jezero duboko oko 200 metara, a prijateljica ju je čekala i dozivala.

"Pomislila sam kako me željela preplašiti i da će se iznenada pojaviti s druge strane broda", rekla je Florijanina prijateljica pa dodala: ''Vrištala sam i zvala njeno ime, a onda sam nazvala hitnu službu."

Policija i vatrogasci odmah su krenuli u potragu za fudbalerkom i nakon tri dana stigle su najcrnje vijesti.

"Pretražili smo područje dva kilometra od mjesta na kojem je Florijana zadnji put viđena. Pomoći će i helikopteri i ronioci", rekao je šef akcije spašavanja Đuzepe Kamasau nakon prvog dana istrage pa istakao:

"Jezero Komo je podmuklo, ima jake struje pod mirnim vodama."

Ismaili je kapitenka Jang Bojsa, albanskog je porijekla, a prošle sezone postigla je sedam golova i bila najbolji strijelac ekipe. Za Švajcarsku je upisala 33 nastupa, a posljednji prije svega dvije sedmice. Bila je i dio sastava na Svjetskom prvenstvu 2015., ali nije ulazila u igru.

(index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije