Fudbal

Fudbalerke BiH počele pripreme u Zenici

Fudbalerke BiH počele pripreme u Zenici
Foto: N/FS BiH | Fudbalerke BiH počele pripreme u Zenici
Vedran Radenović

Okupljanjem u Trening centru N/FS BiH u Zenici ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je počele pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. sa Crnom Gorom i Maltom.

"Možemo reći da kvalifikacije počinjemo sa, uslovno rečeno, lakšim protivnicima iz naše grupe, iako danas nema ekipa protiv kojih tek tako unaprijed možete upisati bodove. Crna Gora u posljednje vrijeme igra veoma dobro. Što se tiče Malte, s njima smo igrali i u prošlim kvalifikacijama gdje smo ostvarili pobjedu od 3:2 što nam govori da ih nikako ne smijemo potcijeniti. Želimo početi kvalifikacije sa osvajanjem bodova. Nadam se da ćemo svi biti spremni za prvi meč, a nakon toga ćemo pričati o Malti", rekla je selektorka bh. tima Samira Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić ističe da bh. tim ne bježi od uloge favorita.  

"Sve igračice koje su došle na ovo okupljanje su spremne i raspoložene za rad. Neodstajaće nam Marija Aleksić i Azra Hamzić koje su povrijeđene od ranije. Međutim, imamo tu nekih novih lica i mlađih igračica. Vjerujem da će nam one donijeti novu energiju i da ćemo sa mlađim snagama kvalitetno početi kvalifikacije i doći do bodova. Svi nas smatraju favoritima, ali protiv tih „lakih“ protivnika je često najteže igrati. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo. Najbitnije nam je da dobro startujemo i daćemo sve od sebe da ostvarimo željene rezultate", istakla je Milena Nikolić.

Melisa Hasanbegović takođe očekuje uspješan početak kvalifikacija:

"Protiv Crne Gore smo igrali nekoliko prijateljskih utakmica i to je selekcija koju dobro poznajemo. Očekujemo bodove protiv njih i svaki drugi rezultat za nas bi bio neuspjeh. Ipak, ne smijemo potcijeniti protivnika jer i oni imaju nekoliko jako kvalitetnih igračica. Ako naš pristup bude maksimalan, ne bismo trebali da imamo problema. Nakon toga slijedi gostovanje na Malti koju smo pobijedili u prošlim kvalifikacijama, ali koja se pokazala kao veoma nezgodna ekipa. Nadamo se da ćemo osvojiti 6 bodova na početku kvalifikacija, ali moraćemo itekako da se potrudimo da uspijemo u našim namjerama", rekla je Melisa Hasanbegović.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora na programu je 17. septembra u 16 sati u Trening centru N/FS BiH u Zenici i biće odigran bez prisustva publike. Nakon tog meča slijedi gostovanje na Malti 21. septembra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije