Fudbal

Fudbalerke Sarajeva rekordom osigurale titulu

Fudbalerke Sarajeva rekordom osigurale titulu
Foto: N.N. | Fudbalerke Sarajeva rekordom osigurale titulu

Sa 112 postignutih golova i nijednim primljenim u 16 odigranih kola, odnosno četiri utakmice prije kraja sezone u Premijer ligi BiH osiguranom šampionskom titulom, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo postavile su novi klupski rekord u uspješnosti u jednoj sezoni.

Za ekipu trenera Samire Hurem ovo je 16 uzastopna šampionska titula, čime su još jednom potvrdile apsolutnu dominaciju na zelenim terenima u ženskoj konkurenciji u BiH.

"Nikada ranije nismo osvojile titulu bez ijednog primljenog gola. Ovo je prvi put i ujedno sa najviše postignutih pogodaka. Do kraja sezone ostala su četiri kola i ukoliko ne primimo nijedan gol i u završnici sezone, postavićemo vjerovatno svjetski rekord. Tražila sam, ali nisam našla nigdje podatak da je u svijetu neka ekipa u elitnom državnom takmičenju osvojila trofej bez primljenog gola u ligi", kazala je Huremova.

U susretu 2. kola Lige za prvaka ženske Premijer lige BiH Sarajke su prošlog vikenda na domaćem terenu pobijedile Radnik Bumerang 7:0. Trenutno imaju 46 bodova, što je 17 više u odnosu na drugoplasirani Radnik.

"Uvijek smo imali sezonu sa bar jednim ili više primljenih golova pa se sada šalimo da je ovo sezona bez 'mrlje'. Jedino što nam remeti savršenstvo statistike je jedan remi 0:0 u prvom dijelu sezone sa bugojanskom Iskrom. Ja tada iz zdravstvenih razloga nisam vodila ekipu", dodala je Huremova.

SFK 2000 u srijedu, utakmicom sa mostarskom Eminom u polufinalu nastavlja borbu za odbranu trofeja Kupa BiH, a onda nakon kraćeg odmora počinju pripreme za novi nastup u UEFA Ligi prvaka. U planu je angažovanje tri pojačanja, iskusnih igračica koje će pomoći u ostvarenju visokih ambicija na međunarodnoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije