Fudbal

Fudbalerke Sarajeva zgazile Albanke na startu kvalifikacija za LŠ

Fudbalerke Sarajeva zgazile Albanke na startu kvalifikacija za LŠ
Foto: FS BiH | Fudbalerke Sarajeva zgazile Albanke na startu kvalifikacija za LŠ

Aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, savladale su ekipu albanske KS Vlaznia u susretu kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 5:0 koji se igrao u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Bh. fudbalerke koje su ujedno i domaćini u Grupi 8 kvalifikacionog turnira zaprijetile su već u drugom minutu susreta, nakon asistencije Jasne Đoković za Selmu Kapetanović, ali lopta je završila s vanjske strane mreže Vlaznie.

Domaće fudbalerke ponovo su zaprijetile u devetom minutu, ali bez uspjeha.

Prvi pogodak za SFK 2000 postigla je Tamara Bojat u 27. minutu. Iz kornera u prvom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu pogađa Alisa Spahić koja povećava prednost na 2:0 te se sa ovim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu fudbalerke SFK 2000 preuzele su inicijativu i dominirale. U 56. minutu Kamerić dodaje loptu za Tamaru Bojat koja je loptu pospremila iza leđa golmanice Vlaznie. 

U 80. minutu nakon asistencije Merjeme Medić, Aida Hadžić postiže gol za rezultat 4:0.

Jasna Đokić nakon kontranapada u 92. minutu daje gol za konačnih 5:0.

U sljedećem kolu igračice SFK 2000 igraju protiv SS Aneni Noi iz Moldavije petak, 10, avgusta, te u ponedjeljak 12. avgusta igraju protiv ekipe Parnu Jalgpaliklubi iz Estonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije