Fudbal

Fulam se vratio u Premijer ligu

Fulam se vratio u Premijer ligu
Foto: Tanjug/AP | Fulam se vratio u Premijer ligu

Najskuplja fudbalska utakmica odigrana je na praznom "Vembliju". Ulog - 170 miliona funti i ulazak u Premijer ligu.

Na kraju, poslije više od 120 minuta igre slavio je Fulam. Aleksandar Mitrović i saigrači su golovima u dodatnih 30 minuta slomili Brentford i vratili se u elitu poslije jedne sezone - 2:1. Heroj je lijevi bek Džo Brajan koji je bio dvostruki strijelac.

Tokom 90 minuta igre nije bilo većih uzbuđenja. Viđeno je nekoliko prilika, ali je samo jedna vrijedna pomena, ona iz 72. minuta kada je Votkins mogao da dovede svoj tim u vođstvo. Rodak je odlično intervenisao.

Timovi su se taman spremali za odmor pred dodatnih 30 minuta i tada je Skot Parker, u drugom minutu nadoknade vremena, uveo Aleksandra Mitrovića.

Ulazak srpskog reprezentativca nije previše toga promijenio u igri njegovog tima. Na drugoj strani je Votkins sa oko pet-šest metara šutirao očajno. Golman Brentforda Raja je pred sam kraj prvog produžetka izletio na skoro 30 metara od svog gola, Nogard je uspio da faulira protivnika i spriječi šut ka praznom golu.

Uslijedila je velika gužva, Mitrović je, iz nepoznatog razloga, snažno odgurnuo protivnika i dobio žuti karton zbog toga. Došlo je do malog koškanja između igrača, da bi sudija potom dao znak da se izvede slobodan udarac sa oko 30 metara.

Ponovo je golman Raja bio užasno postavljen, Džo Brajan je to primijetio, dok su svi čekali centaršut lijevi bek Fulama se odlučio da proba da iznenadi čuvara mreže, šutirao direktno i pogodio.

Tačku na sve stavio je ponovo Brajn. Odlična akcija u 117. minutu, Mitrović je iz prve odlažio loptu za saigrača koji je postigao svoj drugi pogodak i postao junak Fulama. Konačan rezultat postavio je Dalsgard u četvrtom minutu nadoknade drugog produžetka.

Tako se Fulam pridružio Lidsu i Vest Bromvič Albionu u društvu najjačih.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije