Fudbal

Futsaleri Srbije namučili prvaka Evrope i svijeta

Futsaleri Srbije namučili prvaka Evrope i svijeta
Foto: FS SRBIJE | Futsaleri Srbije namučili prvaka Evrope i svijeta

Futsaleri Srbije u prvom meču Prvenstva Evrope u Nizozemskoj su poraženi od aktuelnog prvaka Evrope i svijeta, Portugala, rezultatom 2:4 (2:2).

Srbija je u premijerni meč ušla osjetno hendikepirana bez nekoliko standardnih igrača zbog povrede i virusa korona, ali i pored te činjenice nadigrala je Portugal u prvom dijelu utakmice.

"Dobro smo ušli u meč, prvih petnaest minuta nadigrali Portugal, imali više nego očekivan rezultat. Došlo je do pada, neke greške su se ponovile. U nastaku se osetilo odsustvo velikog broja naših igrača, Rajčevića, Lazarevića, Aleksića…Sa njima bi ovo bila sasvim drugačija priča. U nastavku smo i malo  fizički pali. Uglavnom, znali smo da će biti teška utakmica, znali smo da i taj deficit u kadru može da nam napravi problem", rekao je Dejan Majes.

Imali su "orlovi" u jednom trenutku dva gola prednosti, ali presudio je onda veći fond igrača. I prije ovog duela, s obzirom na okolnosti, izabranici selektora Dejana Majesa realnu šansu za prolaz u nokaut fazu takmičenja tražiće u naredna dva meča protiv Ukrajine i Holandije.

"Sada je važno da se kompletiramo i spremno dočekamo naredna dva presudna meča. Protiv Portugala se nismo obrukali, nikome nije lako igrati ako nemaš u sastavu nekoliko standardnih igrača. Verujem da ćemo protiv Ukrajine i Holandije pokazati pravo lice, imamo kvalitet, znamo šta želimo i možemo. Cilj nam je plasman u nokaut fazu, uveren sam da nam je tamo mesto", dodao je Dejan Majes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije