Fudbal

Gaćinović donirao 10.000 evra Trebinju

Gaćinović donirao 10.000 evra Trebinju
Foto: N.N. | Gaćinović donirao 10.000 evra Trebinju

TREBINJE - Mladi trebinjski fudbaler Mijat Gaćinovic donirao je 10.000 evra svome rodnom gradu za prevenciju pandemije novog virusa korona.

Ovo je saopštio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, istakavši da je ovaj gest proslavljenog fudbalera za svako divljenje, zbog čega je Mijat, kako je rekao, još jednom pokazao da nije zaboravio svoje Trebinje ni u vremenu globalne borbe sa novim virusom korona.

"Želim da mu se zahvalim u ime svih gradana Trebinja i u svoje lično ime, a sredstva ćemo iskoristiti za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, kojiam je svaka pomoć uvijek dobrodošla", naveo je Ćurić.

On je pozvao sve Trebinjce, koji su u mogucnosti, da podrže rad dežurnih službi čiji su radnici gotovo 24 časa na terenu.

"Zajedno smo u borbi protiv virusa korona, iz toga razloga - ostani kod kuće", poručio je Ćurić.

Uputio je i dodatnu zahvalnost privrednicima koji su najavili donaciju tri respiratora za trebinjsku Bolnicu, ali i predstavnicima svih medija koji izvještavaju iz Trebinja.

Proslavljeni fudbaler, koji brani boje njemackog Ajntrahta iz rankfurta, gradonačlniku je poslao i video u kome pozdravlja sve Trebinjce, pozivajući ih da poštuju sve preporuke nadležnih organa.

"Pozdrav svim mojim Trebinjcima i ljudima u regionu. Želim ovom prilikom da pozovem sve, pogotovo mlade generacije, da poštuju procedure nadležnih organa i zaštite sve oko sebe. Mnogo je važno da u ovoj borbi budemo složni, da pobijedimo i da se što prije vratimo uživanju u ljepoti našeg naljepšeg grada. Čuvajte se i čuvajte ljude oko sebe", rekao je Gaćinovic.

Na području Trebinja nema registrovanih slučajeva infekcije virusom korona, a u kućnoj izolaciji nalazi se 352 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije