Fudbal

Gavranović i Ademi odveli Dinamo u Ligu Evrope

Gavranović i Ademi odveli Dinamo u Ligu Evrope
Foto: Anadolija | Gavranović i Ademi odveli Dinamo u Ligu Evrope

Fudbaleri zagrebačkog Dinama izborili su plasman u Ligu Evrope nakon što su plej – ofu na stadionu Maksimir pobijedili estonsku Floru sa 3-1.

Nakon što je porazom od Ferencvaroša ostao bez prilike za plasman u Ligu šampiona, Dinamo će za utjehu ove sezone nastupati u Ligi Evrope.

Za razliku od posljednjeg pretkola Lige šampiona u kojem su se igrale dvije utakmice, u završnoj rundi kvalifikacija Lige Evrope igrala se samo jedna utakmica.

Hrvatski prvak je otvorio utakmicu u 4-4-2 formaciji s Perkovićem i Gavranovićem u napadu. I odmah jurnuo po pobjedu. Već u 45. sekundi Petković je pokušao iznenaditi goste, ali Flora se odbranila. Ali ne zadugo. Hrvatski prvak je poveo u 11. minutu golom Maria Gavranovića koji je lijepo zabio glavom na sjajan ubačaj Lovre Majera.

U 26. minutu već je bilo 2:0. Ovoga puta Gavranović je bio asistent, a strijelac kapiten Arijan Ademi. Odlično je Bruno Petković proigrao Gavranovića koji je izbjegao ofsajd te nesebično dodao loptu Ademiju koji je iz blizine povećao vodstvo Dinama. Samo tri minute kasnije Stojanović je uzdrmao statitivu, a u završnici prvog dijela lijepu priliku je imao i Marin Leovac, ali šutirao pored gola.

Daleko bolju igru u nastavku Estonci su krunisali u 65. minuti pogotkom Vlasija Sinavskija koji je pogodio s ruba kaznenog prostora.

Nakon što su smanjili zaostatak, Estonci su krenuli na sve ili ništa, ali je Ademi svojim drugim golom u 87. minutu prelomio utakmicu.

(HRT)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije