Fudbal

Godinu dana od "operacije Liverpul": Pavkov spreman za Totenhem

Godinu dana od "operacije Liverpul": Pavkov spreman za Totenhem
Foto: Tanjug | Godinu dana od "operacije Liverpul": Pavkov spreman za Totenhem

Navijači Crvene zvezde su 6. novembar proglasili "Pavkovdanom". Tog datuma, prije tačno godinu dana, Milan Pavkov je režirao čudo i sa dva gola nokautirao čuveni Liverpul.

Postao je njihov fudbalski svetac. Danas, 6. novembra 2019, crveno-bijeli u Ligi šampiona na "Marakani" dočekuju Totenhem, još jednog engleskog velikana i aktuelnog viceprvaka Evrope. Sudbina je preslikala datum, na svoj dan Pavkov je spreman da ponovo zablista i ispuni nove želje i snove armiji Zvezdinih navijača.

"Mislim da i ovoga puta možemo da ostvarimo dobar rezultat samim tim što smo do sada pokazali da na 'Marakani' niko nije nepobediv", ističe Pavkov u razgovoru za "Novosti".

"Naravno da žarko želim da ponovo obradujem naše navijače, ali mi je na prvom mestu najbitnije da ekipa odigra dobro. Uverili smo se da je Totenhem vrhunska klasa, nadigrali su nas u Londonu. Ovde će biti druga priča, na našem stadionu Engleze će 'napasti' i najbolji navijači na svetu. Čeka ih 'pakao' na koji nisu navikli", kaže golgeter.

Nezaboravni trijumf nad Liverpulom sa Milanom u glavnoj ulozi, pretvorio se u mega senzaciju, primer kako hrabri autsajder može da "odere" izrazitog favorita.

"Uvek se rado sećam tih golova koji su među od najvažnijim i najdražim u mojoj karijeri. Verovao sam tada u sebe i saigrače, verujem i sada. Ostala je najlepša uspomena, ona je iza mene. Gledam samo napred i želim da pokažem da mogu još mnogo. Izuzetno prija kada te navijači cene i poštuju. Te trenutke posle Liverpula sam doživeo kao posebnu čast. Pevali su mi i ispred zgrade. Znači mi to što su uz mene, kada osetim podršku sa tribina. Ukoliko dobijem šansu, uradiću sve što je do mene da iznenadimo i Totenhem", kaže Pavkov.

Nadskočio je i nadmudrio Van Dajka, najskupljeg defanzivca na svijetu. Po istom receptu bi trebalo da napadne štopere Totenhema Sančeza i Vertongena.

"Vrhunski su defanzivci, snažni, odlični u skoku. Tražićemo rupe u njihovoj odbrani. Prekidi su nam snažno oružje, imamo i mi kvalitetnih visokih igrača poput Milunovića, Boaćija, Jovančića, Degeneka koji uvek mogu da naprave problem protivnicima. Kapiten Marko Marin biće opet zadužen za vrhunske centaršuteve", kaže on.

Ubijeđen je Pavkov da i ova ekipa Zvezde ima potencijal da "eksplodira" i napravi još jedan podvig.

"Naravno da ima. Ostao je kostur prošlogodišnjeg tima, dovedena su kvalitetna pojačanja. Ukoliko se desi da pobedimo, mislim da to više neće biti "podvig". Mi trenutno živimo snove igrajući u crveno-belom dresu u Ligi šampiona. Naravno, cilj nam je da prođemo grupu, ali moramo ići stepenik po stepenik, pažljivo, smireno i hrabro. Samo tako možemo sve.

Pavkov neće imati posebne pripreme za dvoboj sa "pijevcima".

"Profesionalac sam. Svaka utakmica ima svoju važnost, tako da ih ne delim na male i velike. Imam isti, maksimalan pristup, bilo da je utakmica protiv Totenhema ili Rada u prvenstvu", naglašava Pavkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije