Fudbal

Golčina Kolarova u pobjedi Rome

Golčina Kolarova u pobjedi Rome
Foto: Tanjug/AP | Golčina Kolarova u pobjedi Rome

Fudbaleri Rome pobijedili su Lacio u utakmici "derbi dela capitale", sa 3:1 u okviru sedmog kola Serije A.

Golove za Romu su davali Lorenco Pelegrini, Aleksandar Kolarov i Federiko Facio, a za Lacio je jedini gol postigao Ćiro Imobile.

"Vučica" je igrala odlučnije u najbitnijim trenucima, a njen junak je bio rezervista Lorenco Pelegrini koji je u 36. minutu ušao umjesto Havijera Pastorea.

Roma je povela na isteku prvog dijela igre u 45. minutu kada je Edin Džeko ubacio loptu glavom u kazneni prostor Lacija, a tamo se u gužvi najbolje snašao Pelegrini i petom pogodio mrežu za 1:0. 

Obje ekipe imale su svojih šansi, Sergej Milinković-Savić je na mahove bio frustriran što ne dobija loptu od saigrača, El Šaravi je na drugoj strani prijetio što sa distance, što ubacivanjima, ali je Lacio u jednom trenutku mogao da preokrene sve u svoju korist. 

Federiku Faciju bježi lopta pred šesnaestercem Rome, dotrčava Imobile i krade mu je, a sekund kasnije šalje precizan šut u donji desni ćošak gola Rome za 1:1 na isteku 66. minuta igre. 

Pet minuta kasnije, Romi se isplatilo to što se Kolarov i Džeko dobro poznaju, ali i što je Pelegrini iznudio faul na ivici kaznenog prostora Lacija. 

Srpski igrač je namjestio loptu na oko 17 metara od gola, slobodnjak. Džeko je stao u živi zid i kada je sudija dunuo u pištaljku, bh. reprezentativac se izmakao i otvorio put lopti ka mreži, a Kolarov poslao pravu raketu u u mrežu Lacija za 2:1. 

Sergej je nakon toga šutirao sa distance precizno i nisko u 80. minutu, Lacio je bio nešto konkretniji u napadu, ali se Roma dobro branila i bez Danijelea De Rosija koji je u međuvremenu izašao iz igre. 

Kolarov je još jednom sa više od 30 metara stavio na muke Strakošu iz slobodnog udarca, golman nebesko-plavih je odbranio, ali sve dileme u vezi sa pobjednikom otklonio je Facio skokom poslije centaršuta Pelegrinija u 86. minutu kada je glavom zakucao loptu za 3:1. 

"Vučica" je prekinula seriju od pet uzastopnih pobjeda Lacija, ali je sa 11 bodova petoplasirana, bod iza Lacija na četvrtom mjestu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije