Fudbal

Golman Levantea propušta meč, jer je u komisiji za izbore

Golman Levantea propušta meč, jer je u komisiji za izbore
Foto: N.N. | Golman Levantea propušta meč, jer je u komisiji za izbore

Zanimljiva i pomalo bizarna vijest stiže nam iz Španije. Golman Levantea Aitor Fernandez Abarisketa mogao bi propustiti utakmicu protiv Atletik Bilbaa predstojećeg vikenda.

Naime, u nedjelju, 10. novembra, trebao bi čuvati mrežu svog tima na gostovanju, ali nije izvjesno hoće li to i uraditi, jer je određen za zamjenika predsjednika Izborne komisije u rodnom mjestu Mondragon u Gipuskoi u Baskiji, prenose Novosti.rs. 

Rad u Izbornoj komisiji, ako je neko određen, spada u građanske dužnosti koje se mogu izbjeći samo u opravdanim slučajevima. Pravna služba Levantea pokušava dokazati da je igranje utakmice baš takav slučaj, odnosno radna obaveza. 

Žalba je uložena na vrijeme, a pravno uporište nađeno je u instrukcijama Centralne izborne komisije iz 2011. kojima je dozvoljeno izuzimanje od rada na izborima. Navedeno je da postoje lične i familijarne situacije koje opravdavaju odsustvo s izbornog mjesta. Levante, takođe, navodi da bi neigranje Abariskete uticalo na regularnost takmičenja.

Da sve bude čudnije, još jedan fudbaler Levantea, Horhe Miramon, bio je odabran za rad u Izbornoj komisiji u Saragosi, ali je žalba kluba usvojena i on je oslobođen. U Levanteu se nadaju da će isto biti i s njihovim golmanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije