Fudbal

Golman ubio djevojku, sud mu odredio kućni zatvor

Golman ubio djevojku, sud mu odredio kućni zatvor
Foto: Ilustracija | Golman ubio djevojku, sud mu odredio kućni zatvor

Brazilski golman koji je zbog ubistva svoje bivše djevojke osuđen na 22 godine iza rešetaka, napustio je zatvor Varginja u državi Minas Žeiras. Njemu je dozvoljeno da ostatak kazne služi u kućnom pritvoru, prenosi AFP.

Bivši čuvar mreže Flamenga Bruno Fernandeš osuđen je 2013. za ubistvo modela Elize Samudio, koja ga je prethodno tužila, tražeći od fudbalera da plaća alimentaciju za sina.

Fernandeš je pred sudom priznao da je sa svojim prijateljima skovao plan za ubistvo, ali nikada nije priznao da je direktno učestvovao u stravičnom zločinu (tijelo nesretne žene je raskomadano i bačeno psima).

Sada mu je dozvoljeno da napusti zatvor odlukom suda, koji je procijenio da je on "zadovoljio uslove za služenje kazne poluzatvorenog tipa", koja mu dozvoljava da ide na posao ili trenira, pod uslovom da svaku noć prespava u zatvoru.

Ali, kako zatvor Varginja nema uslove za ovaj režim, Fernandešu je dozvoljeno da spava kod kuće u kojoj će morati da boravi svaki dan od 20 sati do šest ujutro. Bruno je nakratko bio oslobođen u februaru 2017. godine, dok je viši sud odlučivao u njegovoj žalbi, ali je dva mjeseca kasnije ponovo završio iza rešetaka.

U martu te godine čak je pristupio drugoligaškom klubu Boa Esporteu, što je izazvalo bijes javnosti, pa je klub uskoro ostao bez nekoliko sponzora. 

(Avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije