Fudbal

Golovi su poput kečapa

Golovi su poput kečapa
Golovi su poput kečapa

Portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo nije zabrinut za svoj golgeterski post, iako u dresu reprezentacije pogodak nije postigao već 16 mjeseci.

"Golovi su, kao što mi je rekla jedna fudbalska legenda, poput kečapa. Često pokušavate, a njih nigdje, da bi potom počeli istovremeno curiti na sve strane. Zabrinut sam jer dugo nisam postigao gol u reprezentativnom dresu, ali vjerujem da će me u Južnoj Africi ipak pomaziti sreća", kaže napadač madridskog Reala.

Priliku za prekid posta Ronaldo će imati danas kada se u Grupi G Svjetskog prvenstva sastaju Portugal i Obala Slonovače.

"Radio sam naporno kao i obično, a Bog težak rad nagrađuje. Spreman sam i nadam se golu. Ipak, nije mi namjera da budem najbolji strijelac ili najbolji igrač turnira, već da dajem sve od sebe. U životu sam mnogo toga postigao i više ne moram nikome da se dokazujem. Ali, na ovom SP želim da demonstriram kvalitet i pokažem da mogu biti najbolji", dodao je Ronaldo.

Najskuplji fudbaler svijeta naglašava da Didije Drogba nije jedini adut "slonova" na Mundijalu.

"Znamo ko je Drogba, istinska fudbalska veličina. Ipak, ne smijemo da razmišljamo samo o njemu, već moramo da se koncentrišemo na našu igru, našu taktiku i naše ambicije. To je jedina šansa za pobjedu", smatra Ronaldo i nastavlja:

"Najvažnije od svega je proći grupu, po mogućnosti osvajanjem prvog mjesta. Ako ne budemo prvi, igraćemo u nastavku protiv Španije. Ne mislim da bismo se trebali bojati 'crvene furije', ali bilo bi dobro da ih izbjegnemo jer su jedni od glavnih favorita ovog SP".

Da li će Didije Drogba zaigrati protiv Portugala nakon loma ruke još je pod znakom pitanja. Ipak, šanse da se napadač Čelsija pojavi u timu Obale Slonovače nisu male, pogotovo poslije vijesti da je u nedjelju poslije podne ponovo trenirao sa saigračima. Istina, radio je smanjenim intenzitetom, a u redovima "slonova" se nadaju da će Drogba barem sjediti na klupi u prvom susretu na SP.

"Samo Drogbino prisustvo na treninzima za ovu ekipu znači mnogo. Još ne znam da li ću moći da računam na njegove usluge protiv Portugala, ali važnije od toga je njegovo zdravlje", istakao je Sven Goran Erikson, selektor Obale Slonovače.

22

pogotka postigao je Kristijano Ronaldo za reprezentaciju Portugala, za koju igra od 2003. godine.

Nani: Biću spreman za sedam dana

Vezista portugalske selekcije Nani (23) dao je prilično neobičnu izjavu vezanu za svoju povredu zbog koje propušta Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici... Nani je prošle sedmice ispao sa spiska reprezentativaca nakon što su pregledi potvrdili da je njegova povreda ramena preteška za nastup na svjetskoj smotri. Međutim, igrač Mančester junajteda je nakon nedjeljnog slijetanja u Lisabon okupljenim novinarima rekao:

"Za sedam dana ću biti potpuno spreman", rekao je Nani.

Takva izjava otvara pitanje zašto je vjerovatno najbolji portugalski fudbaler poslije Kristijana Ronalda eliminisan sa spiska ako će već sljedeće sedmice biti spreman za igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije