Fudbal

Goran Galešić ponovo želi u inostranstvo, čeka se odluka čelnika FK Borac

Goran Galešić ponovo želi u inostranstvo, čeka se odluka čelnika FK Borac
Foto: N.N. | Goran Galešić ponovo želi u inostranstvo, čeka se odluka čelnika FK Borac
Vladimir Grbić

Goran Galešić, fudbaler banjalučkog Borca, na korak je do odlaska na Kipar, sa kojeg ima ponudu iz Ermisa. Vezista ističe da ima usmeni dogovor da ide kao slobodan igrač, dok iz kluba očekuju određeno obeštećenje.

Galešić se u ljetnom prelaznom roku vratio među "crveno-plave" i u 17 utakmica u BHT Premijer ligi BiH je postigao tri pogotka i zabilježio dvije asistencije. Nakon samo nekoliko mjeseci u dresu kluba u kojem je napravio prve fudbalske korake karijeru bi mogao da nastavi u inostranstvu. Dobio je bogatu ponudu sa Kipra, a Borac neće dobiti ništa na ime obeštećenja jer igrač i klub imaju takav dogovor.

"Kada sam dolazio u Borac, čelnici i ja smo postigli usmeni dogovor da mogu da idem ukoliko se pojavi neka inostrana ponuda, što se i desilo. Sada mi ostaje da čekam i vidim da li će dogovor biti ispoštovan", rekao je Galešić i dodao: "Ukoliko ne ispoštuju dogovor, imam pravo da tražim raskid saradnje. Nadam se da neće doći do toga. Do sada smo imali više nego korektan odnos i nadam se da će tako i ostati."

Galešić je istakao da ima i nekoliko ponuda iz BHT Premijer lige BiH, ali da mu je Kipar trenutno prva opcija. Kaže da nije zadovoljan svojim igrama u prvom dijelu sezone te da je očekivao da će se klub boriti za izlazak na međunarodnu scenu.

"Kada sam dolazio, vladala je drugačija atmosfera i očekivao sam da se klub bori za Evropu. Od mog dolaska desilo se mnogo turbulencija, ali je posljednji meč sa Širokom Brijegom pokazao da ipak nismo za baciti."

Igor Janković, vršilac dužnosti trenera Borca, koji je ujedno i na čelu sportskog sektora, istakao je da je Galešić fudbaler tima iz Platonove ulice i da još uvijek ima važeći ugovor.

"On ostaje u Borcu osim ukoliko se ne pojavi neka ekstra ponuda koja će zadovoljiti sve", počeo je Janković, a na našu konstataciju da je fudbaler kazao da ima usmeni dogovor sa klubom da ide besplatno je dodao:

"Ima dogovor, ali da bi se on realizovao, moraju da se slože sve kockice. Kažem, mora postojati ponuda koja bi zadovoljila sve strane i kako bismo bili u mogućnosti da angažujemo jednako kvalitetno pojačanje u ovom prelaznom roku."

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije