Fudbal

Goran Pandev završio igračku karijeru

Goran Pandev završio igračku karijeru
Foto: Screenshot/Facebook | Goran Pandev završio igračku karijeru
Tanjug

Bivši fudbalski reprezentativac Severne Makedonije Goran Pandev saopštio je da je završio igračku karijeru, prenosi "Gazeta delo Sport".

"Posle punih 20 godina, vreme je da završim. Moj najstariji sin ima skoro 13 godina, ranije sam ga viđao samo u pauzama između sezona. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne znam da radim ništa drugo“, rekao je Pandev.

Pandev (39) je drugi dio prošle sezone proveo u Parmi, a tokom ljeta nije uspio da pronađe angažman u nekom drugom klubu.

"Celo leto nisam razmišljao o fudbalu i bilo je opuštajuće. Jedite više i manje trenirajte. Uz to imam još koji kilogram viška, a sa 39 godina sve je teže. Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta", zaključio je Pandev.

On je karijeru počeo u Belasici, a potom je igrao za Inter, Spaciju, Ankonu, Lacio, Napoli, Galatasaraj, Ðenovu i Parmu. Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije odigrao je 122 meča i postigao je 38 golova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije