Fudbal

Goran Sablić trener Širokog

Goran Sablić trener Širokog
Goran Sablić trener Širokog

Goran Sablić novi je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Široki Brijeg. Mladi 38-godišnji Sinjanin je u igračkoj karijeri nastupao za HNK Hajduk Split i Dinamo Kiev, te kao trener u dva navrata vodio RNK Split.

Na klupi tima sa "Pecare" naslijedio je Denisa Ćorića koji će ostati pomoćni trener. Još će im se pridružiti i Mirko Hrgović, bivši bh. reprezentativac koji je i dio igračke karijere proveo u Širokom, a nosio je i dresove Dinama i Hajduka. Izmjene na kormilu ekipe bile su prvi potez novoizabranog Upravnog odbora premijerligaša iz Širokog Brijega.

Na konstituirajućoj sjednici ujedno je za novog predsjednika kluba imenovan Miro Kraljević, aktuelni gradonačelnik Širokog Brijega. On će na funkciji zamijeniti Zlatana Miju Jelića. Novi v.d. direktora biće aktualni sekretar Dragan Soldo, dok će na dužnosti sportskog direktor i dalje ostati Dalibor Šilić.

Široki Brijeg je prvi dio sezone u BH. Telekom Premijer ligi BiH završio na sedmoj poziciji s 26 osvojenih bodova, odnosno 12 manje od vodećeg Zrinjskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije