Fudbal

Gotovo je: Real se nakon 14 godina oprostio od Karima Benzeme

Gotovo je: Real se nakon 14 godina oprostio od Karima Benzeme
Foto: Tanjug/AP | Gotovo je: Real se nakon 14 godina oprostio od Karima Benzeme

Real Madrid zvanično je potvrdio da će Karim Benzema na kraju sezone napustiti klub.

Posljednjih sedmica spekulisalo se dosta o odlasku sjajnog Francuza, tako da ovaj vijest i nije veliko iznenađenje. Jedan od najboljih napadača Reala u istoriji karijeru bi mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji (dobio ponudu od 100 miliona evra po sezoni). 

Real Madrid se u zvaničnom saopštenju oprostio od svog kapitena i dugogodišnjeg najboljeg igrača. Posljednji osvajač Zlatne lopte je stigao u Real 2009. godine kada je imao 21 godinu i od tada je postao jedan od najznačajnijih igrača Madriđana u istoriji. Za Real je postigao čak 353 gola uz 165 asistencija.

U Madridu je osvojio čak 25 osvojenih trofeja, što ga čini jednim od najtrofejnijih igrača u najtrofejnijem evropskom klubu. Osvojio je čak pet Ligi šampiona i četiri titule u La Ligi. 

"Karijera Karima Benzeme u Realu je primjer profesionalizma i pravog ponašanja, čime je na najbolji način prezentovao vrijednosti našeg kluba. On je zbog svega što je učinio zaslužio pravo da sam donese svoju odluku i izabere svoj naredni korak. Navijači Reala i iz cijelog svijeta uživali su u njegovom magičnom i unikatnom fudbalu, zbog čega je postao mit našeg kluba i jedan od najvećih u istoriji", naveo je Real. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije