Fudbal

Grizman: Francuz mora da osvoji Zlatnu loptu

Grizman: Francuz mora da osvoji Zlatnu loptu
Foto: Facebook | Grizman: Francuz mora da osvoji Zlatnu loptu

Francuski reprezentativac Antoan Grizman izjavio je danas da neko od igrača svjetskih šampiona mora da dobije Zlatnu loptu "Frans fudbala" koja se dodjeljuje najboljem igraču svijeta.

"Nema prestižnije nagrade od ove. Uvijek su je dobijali najbolji među najboljima i mislim da neko od nas Francuza mora da dobije nagradu. Logično je, prvaci smo svijeta i zaslužili smo to", izjavio je Grizman, koji se uz Rafaela Varana i Kilijana Mbapea našao u užem izboru od 30 kandidata.

Nagradu FIFA, kako na Mundijalu, tako i u nedavnom izboru za fudbalera godine, dobio je Hrvat Luka Modrić, koji je za "Frans fudbal" dao zanimljivu izjavu.

"Ne, nećete od mene dobiti odgovor da ja zaslužujem Zlatnu loptu. Lično, najvažnije mi je da igram dobro, ova godina mi je najbolja u karijeri, a što se tiče trojice nominovanih Francuza, Varana, Mbapea i Grizmana, mislim da ovaj posljednji najviše zaslužuje nagradu, igrao je sjajno i osvojio mnogo toga", poručio je Modrić.

Modrić je sa Hrvatskom stigao do finala Mundijala, a sa Realom bio prvak Evrope, dok je Grizman sa Francuskom prvak svijeta, dao je četiri gola u Rusiji, uz nekoliko bitnih asistencija, a sa Atletikom je osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope.

Dobitnik Zlatne lopte biće poznat 3. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije