Fudbal

Grubeša bi trebalo da donese odluku o izručenju Mamića?

Grubeša bi trebalo da donese odluku o izručenju Mamića?
Foto: Ilustracija | Grubeša bi trebalo da donese odluku o izručenju Mamića?

SARAJEVO - Ministar pravde BiH Josip Grubeša trebalo bi da donese konačnu odluku da li će BiH izručiti Hrvatskoj bivšeg izvršnog direktora zagrebačkog Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića.

O izručenju Mamića Hrvatskoj odlučivaće Vanpretresno vijeće Suda BiH na osnovu žalbe Tužilaštva BiH u kojoj se navodi da sudija za prethodno saslušanje Tatjana Kosović, kao sudija pojedinac, nije mogla o tome odlučivati, piše "Dnevni avaz". 

Vanpretresno vijeće će nakon što donese odluku o tome informisati Ministarstvo pravde BiH s obzirom na potjernicu Županijskog suda u Osijeku. 

Mamićev advokat Zdravko Rajić kaže da je riječ o preinačenju prvostepenog rješenja Suda BiH, te da će se sada odlučivati po prijemu molbe Ministarstva pravde Hrvatske za izručenje Mamića, ali da mu nije poznato da li je molba stigla. 

"Mislim da, u suštini, od toga nema ništa, jer je ovdje sve jasno", smatra Rajić. 

Mamića su 14. juna uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i istog dana ga predali Sudu BiH, koji je dan kasnije odbio da ga izruči Hrvatskoj. 

Županijski sud u Osijeku osudio je Mamića na šest i po godina zatvora izvlačenja oko 10,5 miliona evra putem transfera igrača iz Fudbalskog kluba "Dinamo". 

Mamić je dan uoči izricanja presude pobjegao u BiH, a osječki sud je za njim raspisao domaću i međunarodnu potjernicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije