Fudbal

Grubor: Maloumnici šalju pogrešnu sliku u svet

Grubor: Maloumnici šalju pogrešnu sliku u svet
Grubor: Maloumnici šalju pogrešnu sliku u svet

BEOGRAD - Generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Darko Grubor osudio je danas donošenje antisemitskog transparenta na stadion na meču sa Totenhemom i rekao da se radi o ljudima koji šalju pogrešnu sliku u svijet.

"Uskoro će se klub oglasiti i zvaničnim saopštenjem. Lično, smatram da među nama žive maloumnici koji šalju pogrešnu i nepristojnu sliku u svet. Maloumnik je zaista jedini adekvatan izraz za to. Potrudićemo se da u saradnji s nadležnim organima identifikujemo pojedinca ili grupu koja je to uradila. Moramo da unapredimo svest ljudi i da radimo na tome da ovih stvari bude sve manje", rekao je Grubor Tanjugu.

Grupa navijača Partizana željela je sinoć da isprovocira fudbalere Totenhema transparentom u stilu logoa iz čuvene britanske serije "Mućke", odnosno "Only Fools And Horses", aludirajući na to što klub iz Londona ima veliki broj pristalica među Jevrejima.

Partizan je prethodnih godina već plaćao kazne zbog incidenata koje su pravili navijači, a 2007. je suspendovan iz Evrope zbog nereda u Mostaru na meču crno-bijelih sa Zrinjskim.

Sinoćnji duel između Partizana i Totenhema u prvom kolu C grupe Lige Evrope završen je bez golova.

Partizan se izvinio

Fudbalski klub Partizan osudio je danas donošenje antisemitskog transparenta na stadion na meču sa Totenhemom i izvinio se svima koji su se osjetili uvrijeđenim zbog ovog incidenta.

"Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa Totenhemom i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji. Partizan će učiniti sve da se, u saradnji sa nadležnim organima, pronađu i procesuiraju počinioci incidenta i trajno odstrane sa sportskih borilišta", ističe se u saopštenju Partizana.

Beogradski klub je dodao da je ovaj incident bacio mrlju na odličnu igru dva tima u meču Lige Evrope i obezvrijedio sve napore igrača.

"FK Partizan se odlučno ograđuje od transparenta antisemitskog sadržaja, čija je poruka potpuno suprotna opredeljenju i mišljenju ogromne većine građana Srbije i i navijača Partizana. Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope, s antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije