Fudbal

Gvardiola: Dinamo me iznenadio

Gvardiola: Dinamo me iznenadio
Foto: N.N. | Gvardiola: Dinamo me iznenadio

Dinamo me je iznenadio, odigrali su odlično u grupi i imaju priliku da prođu dalje, rekao je trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola.

Zagrebački Dinamo igra protiv Mančester Sitija (18.55) i može i da bude drugi i nastavi u LŠ, da bude treći i nastavi u LE, i da bude četvrti i ispadne iz Evrope. Ako pobijedi šampiona Engleske, obezbijediće evropsko proljeće.

Siti je osigurao prvo mjesto u Grupi C, a u Zagreb je na meč šestog kola Lige šampiona stigao nakon poraza u gradskom derbiju od Mančester junajteda.

"Moraćemo da podignemo nivo igre, sada nismo spremni za klubove kao što su Barselona, Liverpul. Ali, do februara ćemo vjerujem biti spremni", rekao je Gvardiola.

"Plasirali smo se u osminu finala. Prvenstvo je u ovom trenutku važnije od Lige šampiona, pa će biti nekih promjena u sastavu. Sigurno neće igrati povrijeđeni David Silva, Serhio Aguero i Džon Stons", kazao je Gvardiola.

On se osvrnuo i na igre mladog Dinamovog Španca Danija Olma.

"On nije nikakvo iznenađenje. Došao je iz Barselonine akademije i na posljednjem EP U-21 bio je među najboljim igračima. Drago mi je zbog njega, dobro se razvija i budućnost je u njegovim rukama", rekao je Gvardiola.

Engleske medije više je zanimao šta Gvardiola misli o Filu Fodenu, Davidu Silvi i o lošoj seriji rezultata u prvenstvu nego o Dinamu.

"Ponekad ima trenutaka u karijeri kada ne pobjeđuješ i to je normalno. To je izazov i za trenera i igrače. To je dio života svakog trenera", rekao je on.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije