Fudbal

Gvardiola: Želio sam da finale LŠ igramo u Istanbulu zbog Gundogana

Gvardiola: Želio sam da finale LŠ igramo u Istanbulu zbog Gundogana
Foto: N.N. | Gvardiola: Želio sam da finale LŠ igramo u Istanbulu zbog Gundogana

Pep Gvardiola, trener Mančester Sitija, izjavio je da je želio da finale Lige šampiona igraju u Istanbulu ponajviše zbog njegovog igrača Ilkaja Gundogana, njemačkog fudbalera porijeklom iz Turske.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopštila je danas da će se finale Lige šampiona, koje se trebalo igrati na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu 29. maja, igrati na stadionu Dragao u Portugalu. Razlog ove promjene su restrikcije uvedene zbog pandemije virusa korona.

Gvardiola je na konferenciji za medije podsjetio da su osigurali i titulu u engleskoj ligi.

"Ovo prvenstvo je malo drugačije zbog pandemije korona virusa u svijetu, ali zadovoljstvo zbog pobjede i napora koji stoje iza svega čine svaku titulu posebnom", kazao je.

Komentarisao je i odluku UEFA kojom je finale Lige prvaka, koje se trebalo odigrati u Istanbulu u Turskoj, premješteno u Porto u Portugal.

"Nisam imao priliku ići u Istanbul od dana dok sam još igrao u Barseloni. Želio sam da tamo idemo zbog Ilkaja Gundogana, ali nažalost, UEFA se odlučila za Portugal. Igrat ćemo tamo, nije problem", kazao je Gvardiola.

U finalu se sastaju dva engleska kluba, Mančester Siti i Čelsija. Finale će sa tribina moći gledati po 6.000 navijača iz obje ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije