Fudbal

Gvardiola još jednom pokazao zašto je trenutno najbolji

Gvardiola još jednom pokazao zašto je trenutno najbolji
Foto: Tanjug/AP | Gvardiola još jednom pokazao zašto je trenutno najbolji

Odigrana je još jedna nestvarna utakmica u Ligi šampiona između Mančester sitija i Lajpcig. Domaćin je na poluvremenu gubio rezultatom 2:0, ali je nevjerovatni tim Pepa Gvardiola uspio da preokrene rezultat u drugom poluvremenu i trijumfuje sa 3:2.

Šef ekipe sa "Etihada" napravio je tri zamjene u prvim minutima drugog poluvremena kako bi unio novi život na svojoj strani terena. Jedna od zamjena, Hulijan Alvarez je bio taj koji je borbu na terenu svojim dugim loptama uspio da okrene. Pogodio je Fila Fodena, pronašao je i Erlinga Halanda i bio je motor svoje ekipe u sjajnom drugom poluvremenu. Prošlo je pet godina od kada je Siti posljednji put izgubio kod kuće u ovom dijelu takmičenja, a ovog puta su bili blizu da prekinu sjajni niz, međutim to se nije dogodilo.

Osvajači najprestižnije evropske lige su ušli u ovaj meč izmoreni nakon teških utakmica u Premijer ligi, gde su igrali protiv Liverpula i Čelsija u prethodnim rundama. Gvardiolina selekcija je bila neobična, s obzirom da je Siti u martu dosta ubjedljvije savladao Lajpcig. Sa bodoim koji im je bio neophodan, da bi se obezbijedilo prvo mjesto, šef Sitija je iznenađujuće izvukao neke od svojih velikih oružja. Posebno je bio interesantan izbor Rika Luisa, koji je nedavno debitovao za reprezentaciju Engelske.

Za dvije nedjelje mogu da putuju za Srbiju znajući da im je mesto među nosiocima u žrebu sljedećeg mjeseca zagarantovano. Zvezda poslije sljedećeg kola završava svoje učešće u Ligi šampiona za ovu sezonu i vidjeće se da li će protiv rasterećenih "Građana" doći do podviga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije