Fudbal

HNS neće učestvovati u organizaciji navijačkih zona

HNS neće učestvovati u organizaciji navijačkih zona
Foto: UEFA | HNS neće učestvovati u organizaciji navijačkih zona

Zbog marketinških uslova postavljenih od strane Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Hrvatski nogometni savez neće učestvovati u organizaciji navijačkih zona tokom Evropskog prvenstva ovog ljeta u Njemačkoj, saopšteno je iz krovne hrvatske fudbalske organizacije.

Na UEFA radionici održanoj prošle sedmice do kraja su razjašnjeni marketinško-komercijalni uslovi organizacije navijačkih zona za nacionalne saveze, kako na teritoriju Njemačke, tako i u svojim zemljama, nakon čega je Hrvatski nogometni savez donio odluku kako neće ušestvovati u organizaciji navijačkih zona.

"Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer smo željeli uz podršku naših poslovnih partnera ponuditi navijačima alternativu službenim UEFA fan zonama, ali uzimajući u obzir UEFA uvjete koji onemogućuju sudjelovanje naših partnera i sponzora, takav projekt postao je za nas neizvediv, pri čemu razumijemo i poštujemo UEFA stav kojim želi zaštititi svoje komercijalne partnere", izjavio je Ante Cicvarić, voditelj marketinga Hrvatskog nogometnog saveza.

UEFA tokom Eura organizuje navijački festival ("Fan Festival") u svim gradovima domaćinima, dio čega će biti i uobičajene navijačke zone. Sve informacije o navijačkim festivalima u svim gradovima mogu se pronaći na stranici UEFA, pa iz HNS sve hrvatske navijače pozivaju da se informišu o događanjima u Berlinu, Hamburgu i Leipzigu, kao i ostalim gradovima domaćinima koje planiraju posjetiti tokom Eura.

Iz istih razloga, Hrvatski nogometni savez neće učestvovati ni u organizaciji navijačkih zona u hrvatskim gradovima.

"Imali smo najbolju želju ponuditi UEFA i gradovima domaćinima dodatno mjesto okupljanja hrvatskih navijača jer ih očekujemo u velikom broju, no komercijalno-marketinški to nije izvedivo te stoga ne možemo sudjelovati u organizaciji navijačkih zona u Njemačkoj ili Hrvatskoj. Činjenica je da će UEFA i gradovi domaćini imati vrhunski organizirane navijačke zone u kojima će se naši navijači moći zabaviti, uživati, gledati utakmice, družiti i pritom osjećati sigurno. Istodobno, vjerujem da će hrvatski gradovi odabrati pouzdane i kvalitetne partnere za organizaciju navijačkih zona kod nas, kao što je to bilo na proteklim natjecanjima, jer će ovaj Euro nesumnjivo izazvati izuzetan interes građana diljem Hrvatske", izjavio je Jurica Jurjević, voditelj prevencije, sigurnosti i integriteta HNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije