Fudbal

HŠK Zrinjski: Igrači, treneri i osoblje Veleža nisu bili ugroženi

HŠK Zrinjski: Igrači, treneri i osoblje Veleža nisu bili ugroženi
Foto: HŠK ZRINJSKI | HŠK Zrinjski: Igrači, treneri i osoblje Veleža nisu bili ugroženi

HŠK Zrinjski Mostar oglasio se saopštenjem u kojem navodi kako igrači, treneri i osoblje Fudbalskog kluba Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi, niti izloženi bilo kakvom napadu, a što, kako tvrde, sigurno potvrđuju i izvještaj službenih osoba sa navedene utakmice.

Kažu i kako su primorani reagovati još jednim službenim saopštenjem nakon utakmice Zrinjski - Velež (1:0), a povod za isto je reagovanje Veleža koje, naglašavaju, sadrži niz neistinitih, ali i opasnih optužbi prema Zrinjskom.

"U ovom priopćenju ćemo reagirati samo na opasne optužbe koje je iznio FK Velež u svom priopćenju, jer smatramo šokantnim, razočaravajućim i žalosnim objaviti da je, citiramo: 'Besmisleno zavaravati javnost kako spomenuta grupa nije imala namjeru napasti naše igrače, trenere i ostalo osoblje Veleža'. Naime, želimo jasno naglasiti kako igrači, treneri i osoblje FK Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi, niti izloženi bilo kakvom napadu, a što sigurno potvrđuju i izvješća službenih osoba s navedene utakmice", navodi se u saopštenju Zrinjskog.   

HŠK Zrinjski u svom je ranije objavljenom saopštenju pozvao na razum i mir jer su, kako kažu, svjesni da svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice "a iznositi ovakve neistinite, neutemeljene i prije svega opasne optužbe je upravo suprotno od pozivanja na razum, mir i smirivanje napetosti, a sve to iz razloga koji su poznati samo FK Velež".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije