Fudbal

Hadžibegić bogatiji za 280.000 evra

Hadžibegić bogatiji za 280.000 evra
Foto: N.N. | Hadžibegić bogatiji za 280.000 evra

Bh. fudbalski trener Faruk Hadžibegić bogatiji je 280.000 evra, objavili su mediji u Francuskoj, a priznati stručnjak tvrdi da je svota i veća od one objavljene.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine dobio je sudski spor na francuskom sudu, koji je vodio protiv svog nekadašnjeg kluba Valensijena. Sud je odlučio da klub svom nekadašnjem treneru mora isplatiti obeštećenje u iznosu od 280.000 evra, objavili su mediji. Utvrđeno je da je Hadžibegiću bez realnog razloga uručen otkaz u Valensijenu, te da je klub tako napravio ozbiljan prekršaj.

"Priče o novcu su mi suviše privatne, a ja nikad nisam ni kroz igračku, ni kroz trenersku karijeru bio od onih koji vole pričati o privatnim stvarima. Ja sam sportista i volim da me povezuju isključivo sa sportskim temama. Istina je da sam tužio bivši klub, istina je da je vođen sudski spor i da je sud donio odluku u moju korist. Jedino što ću prokomentarisati vezano za novčani iznos jeste da je on puno veći od onog kojeg su francuski mediji objavili", istakao je Hadžibegić za francuske medije.

On je navodno u odštetnom zahtjevu tražio isplatu od 400.000 evra zbog otkaza. Međutim, sudskim putem dobio je iznos umanjen za 120.000 evra, barem su tako objavili mediji u Francuskoj. Na šta će utrošiti novac, takođe, nije želio reći, ali je otkrio gdje će jedan dio iznosa potrošiti.

"Idućeg vikenda planiram nakratko doći u Sarajevo. Novac je tu, pa ćemo ga negdje i potrošiti", dodao je nekadašnji as FK Sarajevo. 

Problemi na relaciji Hadžibegić - Valensijen počeli su u septembru 2017. godine, kada je bh. treneru uručen otkaz. Tada su i navijači francuskog drugoligaša prisustvovali jednom od treninga ekipe te od rukovodstva kluba tražili da Hadžibegić ostane, ali njihovim željama nije udovoljeno. Iz kluba su, obrazlažući otkaz, između ostalog tada ocijenili da je Hadžibegić iznio ozbiljne optužbe prema Upravi kluba, te je protiv njega pokrenut i disciplinski postupak.

Trenutno je šef stručnog štaba francuskog drugoligaša Red Star, s kojim se ove sezone bori za opstanak u Ligi 2. U bogatoj trenerskoj karijeri Hadžibegić je vodio Sošo, Betis, Troa, Gazijantepspor, Dijarbakirspor, Denizlispor, Dižon, Bastiju, Arles i pomenuti Valensijen.

U impozantnoj biografiji ovog sportskog velikana između ostalog ostaje zapisano da je u dresu reprezentacije Jugoslavije ubilježio 61 nastup i postigao šest golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije