Fudbal

Hajduk i Dinamo u subotu igraju peti međusobni meč ove sezone

Hajduk i Dinamo u subotu igraju peti međusobni meč ove sezone
Foto: NK Hajduk | Hajduk i Dinamo u subotu igraju peti međusobni meč ove sezone

Fudbaleri Hajduka u subotu sa početkom u 19.30 sati odigraće na stadionu „Poljud“ veliki derbi 28. kola Hrvatske nogometne lige.

Bijeli ovu utakmicu dočekuju sa drugog mjesta prvenstvene tabele sa 55 osvojenih bodova, dok trećeplasirani Dinamo ima bod manje i utakmicu manje.

U posljednjem susretu prije reprezentativne pauze Hajduk je na „Poljudu“ poražen od Lokomotive rezultatom 2:1. Dinamo je u istom kolu s 3:0 slavio u gostima kod Rudeša. Hajduk je u prošlog petka odigrao i prijateljski susret sa Zrinjskim u Mostaru, a ta utakmica završila je rezultatom 1:1.

U odnosu na prošlu utakmicu trener Hajduka Mislav Karoglan sigurno ne može računati na Dina Mikanovića koji je protiv Lokomotive isključen nakon što je dobio dva žuta kartona.

Biće ovo peti međusobni dvoboj Hajduka i Dinama u aktualnoj sezoni koja je započela Superkupom u kojem je zagrebačka ekipa na Maksimiru slavila sa minimalnih 1:0. Sedam dana kasnije Hajduk je na istom mjestu sezonu otvorio 2:1 pobjedom u velikom preokretu. Zatim su početkom oktobra prošle godine Bijeli u derbiju na „Poljudu“ slavili 1:0, a treći prvenstveni ogled u „Maksimiru“ odigran je u decembru i završio je bez pogodaka.

Sudijski sastav za ovaj derbi stiže iz Njemačke. Glavni arbitar je Daniel Siebert, pomoćnici su mu Jan Seidel i Rafael Foltyn, a četvrti Timo Gerach. VAR sudija je Johann Pfiefer, a asistent Michael Emmer.

Stadion za ovu utakmicu je već rasprodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije