Fudbal

Hajduk osudio Livaju i najavio kaznu

Hajduk osudio Livaju i najavio kaznu
Foto: Instagram / Printscreen | Hajduk osudio Livaju i najavio kaznu

Fudbaler "Bijelih", Marko Livaja (29) nije birao riječi nakon pobjede Hajduka nad Šibenikom 2:0 u finalu Hrvatskog kupa, a time je bacio sjenku na sportski uspjeh splitskog kluba koji je odbranio "Rabuzinovo sunce".

As Hajduka zbog pjevanja stihova koji šire mržnju i podstiču na nasilje pod istragom je Hrvatskog fudbalskog saveza.

Stiglo je i saopštenje Hajduka, koji je osudio ponašanje Livaje i poručio da će klub kazniti prestupe skladnom disciplinskom pravilniku.

"Uvredljivi navijački diskurs treba ostati na tribini, a svi akteri na sportskim terenima uprkos emocijama koje vladaju bi se morali izuzeti od istog. Skladno događanjima nakon jučerašnje utakmice smatramo da je naš igrač Marko Livaja pogriješio što je pjevao pjesmu koja je izazvala povredu osjećaja ljubitelja sportskog rivala iz Šibenika kojima se ovim putem još jednom izvinjavamo. Kao Klub ćemo prema svim svojim igračima koji počine bilo kakav prestup, kao i do sada, reagovati skladno internom disciplinskom pravilniku, a iznos ćemo donirati našem 'Bilom srcu'. S obzirom na nivo odgovornosti i uticaja koje imamo prema javnosti radićemo kontinuirano na tome da se takve stvari ne ponove" objavio je Hajduk.

Međutim, "Bijeli" u saopštenju ističe i dvostruke kriterijume.

"Nažalost, ne možemo se ne osvrnuti na svojevrsno ignorisanje kada se stvari dogode suprotno, konkretno u slučaju poziva na smrt najboljeg igrača lige i hrvatskog reprezentativca. Diskurs u javnom prostoru nije bio toliko izražen ni primjetan, a izostale su reakcije odgovornih institucija koje su trebale stati u zaštitu. Postavlja se pitanje dvostrukih kriterijuma, a samim time i odgovornosti prema osobi koja svoju ljudskost, veličinu i igračku vrijednost svakodnevno pokazuje prema svima onima koje uveseljava pristupom, neumornim fotografisanjem i izvedbama na terenu. Marko Livaja je igrač i osoba sa svim svojim manama i vrlinama koje krase njegov identitet", prenosi "24 sata"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije