Fudbal

Halihodžić o prekidu potrage za Salom: Ljudska tragedija, šokirani smo

Halihodžić o prekidu potrage za Salom: Ljudska tragedija, šokirani smo
Foto: Tanjug/AP | Halihodžić o prekidu potrage za Salom: Ljudska tragedija, šokirani smo

U četvrtak poslijepodne obustavljena je potraga za avionom u kojem je bio argentinski fudbaler Emilijano Sala, a koji je nestao s radara u ponedjeljak naveče, kada se nalazio iznad La Manša na letu od Nanta do Kardifa, objavila je policija s ostrva Gernesi u Engleskom kanalu.

"Uprkos uloženim naporima vazdušnih snaga i spasilačkih službi Kanalskih otoka, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, koji su pretražili područje od oko 1.700 kvadratnih milja, a veći dio prošli i više puta, uprkos pregledanim podacima s mobilnih telefona i satelitskih slika, nismo uspjeli pronaći nikakve tragove aviona, pilota ili putnika. Pregledali smo sve dostupne informacije te uz saznanje kakva je oprema za slučaj opasnosti bila u letjelici donijeli tešku odluku o prekidu potrage", objavio je u svom saopštenju kapetan Dejvid Bejker upravnik luke u Gernesiju, a prenijela je tamošnja policija.

Bejker je istakao da je potraga trajala duše od 24 sata u kontinuiteti, te 80 sati ukupno, a u akciji su bila uključena tri aviona, pet helikoptera te dva broda za spašavanje, uz pomoć ostalih plovila koja su prolazila tim područjem.

Ta odluka je posebno pogodila sve u Nantu, gdje je Sala igrao posljednje tri godine, a zadnju godinu pod palicom Vahida Halilhodžića.

Legendarni Vaha otkrio je za Dnevnik "NoveTV" kako su u klubu svi bili shrvani kada su čuli vijest o prekidu potrage.

"Svi u klubu smo šokirani. Obustavljen je čitav rad. Trebali smo u srijedu igrati utakmicu, kup Francuske. Mi smo u takvom šoku, nismo mogli vjerovati da se to može dogoditi. U ponedjeljak je bio na oproštaju, to je stvarno jedno oličenje ljudske duše, poštenosti, nježnosti... To je jedna ljudska tragedija, koja nas je strahovito pogodila, sve nas", izjavio je Halilhodžić.

(Jutarnji)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije