Fudbal

Hamšik: Blizu smo Juventusu, pada i Maradonin rekord

Hamšik: Blizu smo Juventusu, pada i Maradonin rekord
Foto: N.N. | Hamšik: Blizu smo Juventusu, pada i Maradonin rekord

Kapiten Napolija Marek Hamšik izjavio je da je Juventus pobjednička ekipa, ali da je njegov tim veoma blizu ili na sličnom nivou sa šampionom Italije.

"Osvojili su šest skudenta u nizu, tim su koji pobjeđuje, ali smo na približnom nivou kao oni" izjavio je Hamšik na pres konferenčiji pred subotnji duel protiv Milana.

Napoli je poslije 12 kola lider Serije A i uz Inter jedina neporažena ekipa do sada u italijanskom prvenstvu, a slovački reprezentativac smatra da je za titulu neophodna perfeknost u svemu.

"Možda nam je nešto nedostajalo prethodnih sezona, ali radimo na tome i imamo veliku želju da osvojimo skudeto. Da bi postao šampion neophodno je da se poklope male stvari, kako mentalno, tako i fižički. Za taj cilj je važno da se funkcioniše izvanredno" izjavio je Hamšik.

Veliki udio u dobrim rezultatima ove sezone Hamšik pripisuje i treneru Napolija Maruriciju Sariju.

"Otkad je Sari u klubu naša forma je u usponu. Godinama napredujemo kako individualno tako i timski", kazao je Hamšik.

Slovaku nedostaje jedan gol da sruši rekord Dijega Maradone u Napoliju, a on na je na to ima interesantan odgovor:

"Razmišljam o tome, ali mislim da drugi misle više od mene. Doći će to kada bude došlo. Dokazao sam da mogu da pogađam konstantno ove sezone. Smiren sam, nema problema."

Hamšik je član Napolija od 2007. godine, postigao je 94 gola na 367 utakmica za ovaj klub i osvojio dva kupa i jedan Superkup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije