Fudbal

"Het-trik" Evertona u posljednjem času prelaznog roka

"Het-trik" Evertona u posljednjem času prelaznog roka
Foto: N.N. | "Het-trik" Evertona u poslednjem času prelaznog roka

Fudbalski klub Everton pozajmio je Andrea Gomeša iz Barselona, ali i doveo još dva zvučna pojačanja među svoje redove.

"Karamele" su jedne od najaktivnijih ekipa ovog prelaznog roka, a što se on približavao kraju to im je porasla i egzekucija poslova.

Prvo je kao pojačanje na poziciji štopera došao Jeri Mina, iz Barselone, da bi mu nedugo zatim pridružio brazilski krilni napadač Bernard, koji je u ekipu stigao kao slobodan igrač.

Sada, u redove Evertona prelazi još jedan fudbaler Barselone, a u pitanju je Portugalac Andre Gomeš. On će se engleskom premijerligašu priključiti u vidu pozajmnice, prenio je španski "sport.es".

Everton će Barsi za ovu jednogodišnju pozajmnicu morali da izdvoje 2,6 miliona evra, a talentovani vezista konačno će dobiti priliku kakvu nije imao u šampionu Španije.

Gomeš je važio za jednog od talentovanijih evropskih igrača, a poziv ekipe sa Kamp Noua je dobio poslije odličnih partija u Valensiji. Ipak, nikada nije uspio da opravda povjerenje koje mu je ukazano.

Novu priliku će dobiti u Evertonu, gdje će moći da pokaže svoj puni potencijal, a u sličnoj situaciji je i Bernard, koji je nastupao za ukrajinski Šahtjor u periodu od 2013-2018. godine.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije