Fudbal

Hiljade navijača Kelna stiže na Marakanu

Hiljade navijača Kelna stiže na Marakanu
Foto: N.N. | Hiljade navijača Kelna stiže na Marakanu

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak (21.05) na "Marakani" igraju meč sezone protiv Kelna, koji neće biti bez podrške, jer u Beograd stiže 6.000 Nijemaca.

Po riječima direktora Zvezdinog stadiona Mikija Ćorovića "jarčevi" će imati podršku nekoliko hiljada navijača, jer su karte za utakmicu kupovali i preko interneta, pa je za Alo objasnio gdje će biti smješteni i kako će biti sprovedeni do stadiona.

"Biće pune tribine, a nije šala organizovati utakmicu za tako veliki broj ljudi, koji će praktično stajati. U mojoj karijeri, a na stadionu sam praktično od njegovog otvaranja, ovo će biti druga najveća posjeta gostujućih navijača. Samo je 1971. bilo više, kada je gostovao Panatinaikos. Tada je bilo mnogo Grka koji su studirali u Beogradu i na meču ih se okupilo oko 7.000. Bio je otvoren cijeli jug - rekao je u razgovoru za Alo Miki Ćorović.

Kelnovi navijači su napravili haosu u Londonu na meču sa Arsenalom, pošto je njih oko 15.000 htelo da uđe na "Emirate".

"Na naš stadion može da smjesti 52.000 gledalaca, što znači da Kelnu prema propizicijama UEFA, sljeduje 2.600 ulaznica, odnosno pet odsto od kapaciteta.

Međutim, Nijemci su kupovali karte i putem interneta. Da su rezultati bili drugačiji, da je Keln izgubio šanse za prolaz, vjerovatno ih ne bi toliko najavilo dolazak.

 Ovako, očekujem da ih bude 6.000. Ako ih već očekujemo u tom broju moramo da sprečimo svaku mogućnost da se desi nešto neželjeno.

Za njih će biti rezervisani sektori 6,7 i 8 na jugu. Direktor Zvezdinog stadiona otkriva da se oni neće šetati Beogradom, već će odmah biti sprovedeni u Ljutice Bogdana.

"Nemce ćemo da stavimo pod kontrolu još od granice. Ti koji organizovano dolaze okupljaće se u susednoj državi, pa čim dođu na našu granicu, preuzeće ih naše službe. Sprovešće ih do stadiona, odgledaće meč, a onda nazad do granice uz maksimalnu kontrolu. Ne postoji drugi način",  poručio je Ćorović.

Direktor stadiona kaže da će biti dva prstena oko "Marakane", te da će navijači sa kartama biti pravovremeno usmjeravani, a apelovao je na navijače da na vrijeme dođu na stadion kako bi izbjegli gužve.

"Na prethodniom evropskom meču pojavile su se falsifikovane ulaznice, pa će sada biti drastična kontrola",  jasan je Ćorović.

(NN/informet.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije