Fudbal

Hrvata nakon samo šest mjeseci sele iz Sitija

Hrvata nakon samo šest mjeseci sele iz Sitija
Foto: Twitter / Printscreen | Hrvata nakon samo šest mjeseci sele iz Sitija

​Mateo Kovačić mogao bi u januaru napustiti Mančester Siti nakon samo šest mjeseci provedenih u klubu. Prema pisanju turskih medija, Hrvat, koji je u Siti stigao ljetos, je na meti turskog velikana Galatasaraja.

Kovačić je u Siti stigao iz Čelsija i dobio priliku nakon što je Ilkaj Gundogan otišao u Barselonu, a Kevin De Brujne se povrijedio. Do sada je za "Građane" upisao 15 nastupa od čega šest u Premijer ligi. Turski "TV100" sada tvrdi kako je otvorena mogućnost da napusti klub već ove zime.

Trener Galatasaraja, Okan Buruk, je navodno ljudima u klubu već rekao da mu na zimu pokušaju dovesti Kovačića. Izgleda da bi Hrvat, kojem ugovor sa Sitijem traje do 2027., u Tursku morao ići na pozajmicu s mogućnošću otkupa, ali engleski mediji pišu kako to nije nemoguće.

Galatasaraj želi ojačati sredinu terena jer se nadaju prolasku u nokaut fazu Lige šampiona, a i traže pojačanja za nastavak prvenstva. Bivši igrač Dinama, Intera, Reala i Čelsija ima puno iskustva na visokom nivou i idealan je kandidat za to što Galatasaraju treba.

Siti ga je prije nekoliko mjeseci kupio za 25 miliona funti pa je teško da će ga pustiti tek tako, posebno kad De Brujne još uvijek muku muči s povredama. S druge strane, Turci se nadaju da je Kovačić ipak nezadovoljan svojim statusom, a Pep Gvardiola nikad ne pokušava zadržavati nezadovoljne igrače.

U svakom slučaju, čeka nas zanimljiv prelazni rok koji će donijeti odgovor na pitanje hoće li Kovačić nastaviti svoju borbu za mjesto u Sitiju ili pojačati Galatasaraj, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije