Fudbal

Hrvati traže od UEFA da kazni Zvezdu zbog transparenta

Hrvati traže od UEFA da kazni Zvezdu zbog transparenta
Foto: N.N. | Hrvati traže od UEFA da kazni Zvezdu zbog transparenta

"UEFA, gdje si?", pišu hrvatski mediji poslije meča Zvezde i Kopenhagena.

Bilo je interesantno na terenu stadionu "Rajko Mitić", ali i na tribinama!

Utakmica je počela sjajnom koreografijom Delija koja se odnosila na Kopenhagen i njihov grb na kome je lav, došlo je do tuče na sjevernoj tribini u kojoj je povrijeđen jedan navijač, a u regionu je posebno odjeknuo transparent koji se pojavio u drugom poluvremenu:

"Presiti se zemlja od krvavog vala, ali vam pobeda ne osvetli lice, jer lovor ne niče s bunjišta i kala, on je za heroje, a ne za ubice".

U pitanju su stihovi srpskog pisca Jovana Dučića koji se, kako piše "Kurir", prije svega odnose na nedavnu proslavu države Hrvatske povodom godišnjice akcije "Oluja" iz 1995. godine, a koja svake godine u ovo vrijeme "podgrije" naelektrisanu atmosferu između dvije države.

Večernji list" u tekstu pod naslovom "UEFA, gdge si?", traži čak od UEFA da reaguje zbog ovoga, ali i zbog toga što je na tribinama bila i fotografija Draže Mihailovića.

"Vidjećemo hoće li reagovati UEFA koja ne dozvoljava bilo kakvo 'iščašeno' ponašanje na tribinama", piše ovaj list uz podsjećanje na sve ono što se, iz navijačkog ugla, desilo na utakmici između Crvene zvezde i Kopenhagena (1:1).

Inače, dok su navijači Crvene zvezde na sjevernoj tribini držali pomenute transparente sa stihovima Jovana Dučića - pjevala se pjesma "Tamo daleko".

(mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije