Fudbal

Hrvati tvrde: Francuzi nešto muljaju oko "Zlatne lopte"

Hrvati tvrde: Francuzi nešto muljaju oko "Zlatne lopte"
Foto: Ilustracija | Hrvati tvrde: Francuzi nešto muljaju oko "Zlatne lopte"

Fudbalsku javnost iznenadila je odluka magazina "France Football", koji dodjeljuje "Zlatnu loptu", da naprasno ukloni anketu među svojim čitaocima.

Naravno, njihov potez došao je na oštre kritike hrvatske sportske javnosti, jer, kako tvrde, nije im se svidjelo ko bi trebao biti nagrađen prema mišljenju ljubitelja fudbala.

Među 30 nominovanih za ovogodišnju nagradu "Zlatna lopta", koju osvaja najbolji fudbaler svijeta, našli su se hrvatski reprezentativci Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić, kao i ostatak kreme svjetskog fudbala.

Kako je Francuska postala prvak svijeta, niti jedna individualna nagrada nije otišla u ruke fudbalera "Trikolora". Tako se povećao pritisak na "France Football" koji dodjeljuje ovu nagradu još od 1956. godine kako bi "Zlatna lopta" bila uručena nekom od francuskih fudbalera koji su osvojili SP u Rusiji, čime bi se izbacio Luka Modrić, koji je ove godine proglašen najboljim igračem po izboru UEFA-e i FIFA-e.

Imena trojice finalista biće poznata tek uoči same svečanosti u decembru, a kladionice najviše šansi za nagradu daju reprezentativcu Hrvatske, a iza njega je Kristijano Ronaldo, koji je osvojio pet nagrada u posljednjih deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije