Fudbal

Hrvatska pobijedila Senegal pred put u Rusiju

Hrvatska pobijedila Senegal pred put u Rusiju
Foto: Tanjug | Hrvatska pobijedila Senegal pred put u Rusiju

Hrvatska fudbalska reprezentacija pobijedila je u Osijeku Senegal rezultatom 2:1 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

U prvom poluvremenu Hrvatska je dominirala u posjedu , međutim "vatreni" nisu uspjeli kreirati opasniju situaciju pred golom Senegala. S druge strane, Senegalci su iz kontranapada stvorili nekoliko opasnih situacija pred golom Danijela Subašića.

Gosti su poveli u 48. minuti nakon što je Alfred Ndiaje dugom loptom s centra izbacio kompletnu hrvatsku obranu, gurnuo u šansu Ismaila Sara, koji je u situaciji jedan na jedan svladao Subašića.

Primljeni gol probudio je hrvatske fudbalere koji su nakon toga zaigrali puno bolje, a do izjednačenja su stigli u 63. minutu. Ivan Perišić izveo je slobodan udarac, lopta se odbila od živog zida i prevarila golmana Abdoulajea Dialoa.

Na 2:1 povisio je Andrej Kramarić petnaest minuta kasnije. Napadač Hofenhajma svladao je golmana Senegala prizemnim šutom iskosa.

Najveću priliku za izjednačenje Senegal je imao u 84. Minute kada je Sadio Mane iz slobodnog udarca s oko 18 metara pogodio prečku. Do kraja su Senegalci imali još nekoliko poluprilika, no nisu uspjeli stići do drugog gola.

Bila je ovo posljednja pripremna utakmica za Hrvatsku, dok će Senegal u ponedjeljak odigrati još jednu prijateljsku protiv reprezentacije Koreje.

Hrvatska će u Rusiji prvu utakmicu odigrati 16. juna protiv Nigerije, dok Senegal igra tri dana kasnije protiv Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije