Fudbal

Hrvatska predstavila dresove za Euro, nikad veći kvadrati (FOTO)

Hrvatska predstavila dresove za Euro, nikad veći kvadrati (FOTO)
Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija | Hrvatska predstavila dresove za Euro, nikad veći kvadrati (FOTO)

Fudbalski savez Hrvatske predstavio je dresove te selekcije za predstojeći Euro u Njemačkoj.

Dresovi, kompanije Nike predstavljeni su na posebnom događaju u Zagrebu, na kojem je polovina tima nosila prvu, a druga drugu garnituru "kockastih" dresova.

"Crveni i bijeli kvadrati postali su najveći do sada, nudeći hrabriji izgled koji će pomoći u oblikovanju prepoznatljivih motiva hrvatske zastave na tribinama i terenu", saopštio je HNS.

Ukršteni kvadrati na novom dresu imali su za cilj odavanje priznanja herojima sa Mundijala 1998. u Francuskoj.

U izradi dresova korišćena je Dri-FIT ADV tehnologija, a prozračni materijal, uzrađen od recikliranih plastičnih boca, sprečava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela.

"Silno sam ponosan što sam imao tu privilegiju najviše puta da obučem hrvatski dres, ali uvijek se iznova obradujem novoj garnituri koja slijedi naš prepoznatljivi uzorak. Hrvatska šahovnica čini naš dres jedinstvenim, a to se pogotovo odnosi na prvu garnituru koja ovaj put donosi velike crvene i bijele kvadrate i moram priznati da mi se baš sviđa kada vidim ovaj novi dres uživo. Takođe, dopada mi se atraktivan dizajn rezervnog dresa koji me, zahvaljujući kosim kvadratima, dizajnom vraća u 1998. godinu i legendarne Vatrene koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postali inspiracija mnogim mladim fudbalerima, pa tako i meni", rekao je Luka Modrić, kome je ovo deveti set dresova otkad je prvi put zaigrao za reprezentaciju, prenosi b92.

Hrvatska će u novim dresovima prvi put zaigrati u prijateljskom meču protiv Tunisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije