Fudbal

Hrvatska preokretom do pobjede protiv Gruzije

Hrvatska preokretom do pobjede protiv Gruzije
Foto: HNS | Hrvatska preokretom do pobjede protiv Gruzije

Hrvatska je pobijedila Gruziju 2:1 u prijateljskoj utakmici koja se igrala u Puli nakon što su gosti vodili 1:0

Zlatko Dalić protiv Gruzije nije mogao računati na Brunu Petkovića i Luku Modrića, ali reprezentativci koji su mu bili na raspolaganju su odigrali jako dobru utakmicu.

Gubili su Hrvati nakon jedne pogreške u obrani, ali na kraju su uspjeli preokrenuti (2:1). Poslije toga smo redali priliku za prilikom i sve je bilo dobro do same završnice, a onda dvije povrede.

Prvo je Navalovski bez pardona uletio Nikoli Vlašiću koji je odmah pao na travnjak i uhvatio se za list, a nedugo nakon njega se povrijedio i Josip Juranović koji je pao na teren. Zlatko Dalić je u tom trenutku napravio šest izmjena i Hrvatska je na terenu ostala s devetoricom. Pokušao je Jura stisnuti zube, ali bol je bila prejaka.

Gruzijci su poveli u 19. minutu preko Đorđija Papunašvilija, a Hrvatska je izjednačila u 25. minutu autogolom kapetana gostiju Gurama Kašije. U 53. minutu Ivan Perišić je udarcem glavom nakon ubačaja Josipa Juranovića doveo Hrvatsku u vođstvo.

Dalić je napravio čak osam promjena u odnosu na utakmicu protiv Slovaka, a priliku su dobili mnogi igrači koji nisu igrali u prethodnim utakmicama.

Perišić je predvodio tim kao kapiten, a priliku su dobili Dario Melnjak, Karlo Bartolec, Mile Škorić, Josip Juranović, Lovre Kalinić, Simon Sluga...

Susret se igrao pred 5.000 gledalaca na stadionu Aldo Drosina, a sudio je Sant iz Malte.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije