Fudbal

Hrvatski fudbaler oduševio: Pomogao ženi oboljeloj od raka

Hrvatski fudbaler oduševio: Pomogao ženi oboljeloj od raka
Foto: ROBERT MICHAEL/DPA/ Pixsell | Hrvatski fudbaler oduševio: Pomogao ženi oboljeloj od raka

Hrvatski fudbalski reprezentativac Ante Budimir pomogao je starijoj ženi, oboljeloj od raka dojke, da stigne na vrijeme u bolnicu na sjeveru Španije što je potaknulo ženinu kćerku da preko društvenih mreža zahvali Osasuni što dovodi u klub "dobre ljude, a ne zvijezde".

Mari Karmen Sijera Kastiljo rodila se prije 78 godina u Karcastilju, mjestu s 2.455 stanovnika, na sjeveru Španije.

Tamo je živjela 45 godina no zbog zdravstvenih problema morala se odseliti u 70 kilometara udaljeni grad Pamplonu.

Mari Karmen redovito odlazi u bolnicu na odjel onkologije zbog raka dojke koji joj je otkriven prije 32 godine. Kako bi stigla na vrijeme koristi se taksijem, ali tog jutra taksi se nikako nije pojavljivao.

Vrijeme je prolazilo, kiša sve jače pljuštala, kada je ugledala 190 centimetra visokog mladića koji joj se učinio poznatim.

Mladić je bio Ante Budimir, reprezentativac Hrvatske i napadač Osasune. Nakon kratkog ugodnog razgovora shvatili su da su susjedi. Budimir se ponudio odvesti je svojim automobilom na pregled u bolnicu.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Tokom puta su razgovarali o njenoj porodici, situaciji u klubu Osasuni, a 31-godišnji fudbaler saznao je koliko je Mari Karmen privržena "crvenima" iz Pamplone.

Mari Karmen je stigla na vrijeme u bolnicu, a Budimir je u istoj sedmici zatresao mrežu u 1:1 remiju Espanjola i Osasune. To mu je bio tek drugi pogodak ove sezone, pa je njime skinuo veliki psihološki teret sa sebe.

Kada se Mari Karmen vratila doma ispričala je anegdotu svojoj kćeri Mirijam, koja je razgaljena odlučila podijeliti priču preko društvenih mreža.

"Mislim da nikada nisam podijelila nešto intimno, vezano zaporodicu, preko društvenih mreža. Ne znam niti sama zašto ovo sada radim, da li zbog suzbijanja straha, da se isplačem ili naprosto da izbacim iz sebe sve što osjećam", napisala Mirijam na Instagramu.

"Ova priča s Budimirom je istinita. Svaka čast Osasuni što dovodi dobre ljude, a ne zvijezde", napomenula je.

Objavila je i crteže koje je sama izradila a putem kojih je zahvalila svima koji brinu o njenoj bolesnoj majci.

"Od konobarice koja joj pomaže pridržati tacnu do taksista koji strpljivo čeka da uđe u automobil", navela je.

Na jednoj od fotografija nacrtala je i svog, vjerovatno pokojnog oca, koji je nekada ujutro čitao novine prateći rezultate Osasune.

"Dobru ekipu ima ove godine Osasuna!", piše na nacrtanim novinama gdje igrač u crvenom dresu, a koji bi mogao biti Budimir, trči uzdignutih ruku slaveći pogodak.

Budimir, koji je ranije znao slati poruke ohrabrenja hrvatskim navijačima oboljelima od leukemije, bio je najbolji strijelac Osasune tokom protekle dvije sezone. Ove sezone međutim proživljava gorke trenutke zbog izostanka golova, no nada se da će baš kao i prošlog vijeka uslijediti serija pogodaka.

Osasuna zauzima 9. mjesto među 20 klubova prve lige te se nada izlasku u evropska takmičenja iduće sezone.

Osasuna se plasirala i u polufinale španskog kupa gdje će igrati s Athletik Bilbaom dok se u drugom polufinalu susreću Real Madrid i Barselona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije