Fudbal

Huligani napali navijače Liverpula u Kijevu

Huligani napali navijače Liverpula u Kijevu
Foto: Twiter | Huligani napali navijače Liverpula u Kijevu

Nekoliko navijača Liverpula divljački je napala grupa od oko 20 huligana u Kijevu, prenose engleski mediji.

Maskirani huligani su napali Engleze koji su se opuštali u blizini Olimpijskom stadiona, gdje će u subotu Real Madrid i Liverpul igrati finale Lige šampiona.

Napad se dogodio oko 20:30 časova, a svjedoci opisuju da su huligani nasrnuli kao "čopor pasa".

Navijači su zaklon potražili u obližnjem restoranu koristeći stolove kao štit, nakon što su huligani provalili kroz vrata.

"Jurili su nas sa razbijenim flašama, staklom i stolicama povredivši nekolicinu. Bilo je zastražujuće", kaže 50-godišnji Džejson Frost, koji je napadnut samo nekoliko sati nakon što je došao u Kijev.

Lokalna policija je navodno uhapsila samo dvojicu napadača odgovornih za nasilje, a Englezi tvrde da su vezali lisicama čak i nedužne navijače Liverpula.

Engleski mediji naglašavaju postojanje nekoliko ozloglašenih huliganskih grupa u glavnom gradu Ukrajine, pristalice lokalnih klubova Dinama i CSKA koji su desničarski nastrojeni.

Liverpul i Real Madrid su od UEFA dobili po 16.626 karata za svoje navijače na stadionu kapaciteta 70.000 mjesta.

Međutim, za razliku od prethodnih finala ovo se možda neće igrati pred punim tribinama, jer je pre nekoliko dana 2.000 Madriđana vratilo svoje karte zbog višestrukog skoka cijena smještaja u Kijevu, a u četvrtak je zbog gužve na kijevskom aerodromu Borispil je odgođeno nekoliko čarter letova sa oko 1.000 navijača Liverpula, koji su plaćali kartu i po 1.000 funti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije