Fudbal

Humels utišao "Park prinčeva": Borusija prvi finalista Lige šampiona

Humels utišao "Park prinčeva": Borusija prvi finalista Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP | Humels utišao „Park prinčeva“: Borusija prvi finalista Lige šampiona

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda prvi su finalisti aktuelne sezone UEFA Lige šampiona.

„Milioneri“ su na večerašnji revanš polufinala odigran na „Parku prinčeva“ stigli sa prednošću od 1:0 iz prvog meča, koju su i pored pritiska Pari sen Žermena većim dijelom utakmice uspjeli sačuvati, ali i ovjeriti prolaz u finale još jednim golom.

Put finala koje će biti odigrano na kultnom Vembliju 1. juna trasirao je Humels koji je pogodio glavom za pobjedu od 1:0, odnosno ukupnim rezultatom iz dva meča 2:0. 

Prvo poluvrijeme, kao i veći dio utakmice, proteklo je u nešto većem posjedu lopte na strani Pari sen Žermena. Međutim, iako su obje ekipe stvorile nekoliko prilika mreže su mirovale.

Prvi su zaprijetili domaći već u 4. minutu, ali je Kobel bio siguran, kao i tri minute kasnije kada je ukrotio udarac Mbapea poslije kornera. U 13. minuti Vitinja je pronašao Ramosa, ali njegov udarac završava iznad gola Dortmunda.

Gosti iz Njemačke zaprijetili su u 19. minuti kada je Rajerson izveo aut do Fulkruga, on mu je vratio loptu, a desni bek šutirao u vanjski dio mreže.

Mbapea je u 31. minuti odigrao odličan potez, ali je akcija okončana lošom reakcijom Dembelea. Četiri minute kasnije Borusija je mogla do vodstva. Kontru je istrčao Adejemi, ali je njegov udarac ipak ukrotio Donaruma.

Mogli su Parižani na odmor otići sa vodstvom od 1:0, ali je sreća bila na strani tima iz Dortmunda. Fabian Ruiz je šutirao sa ruba šesnaesterca, ali je lopta je pogodila nekog od igrača Borusije i odbila se u korner.

Krenuli su domaći silovito u nastavku meča. Gosti su bili na koljenima u 47. minuti, ali Zair-Emeri promašio nemoguće kada je iz peterca pogodio stativu.

Kazna za propuštene prilike stigla je samo nekoliko minuta kasnije. Igrao se 50. minut kada je nakon centaršuta Brandta glavom loptu iza leđa golmana Pari sen Žermena za 1:0 poslao Humels.

Fudbaleri Pari sen Žermena mogli su izjednačiti u 60. minutu, ali je Ramos loptu poslao preko gola. Samo minut kasnije sreća je ponovo bila saveznik ekipe trenera Edina Terzića. Šutirao je Nuno Mendeš, ali je lopta pogodila stativu.

Humels je mrežu Pari sen Žermena zatresao i u 77. minuti, ali je taj pogodak njemačkog defanzivac poništen zbog ofsajda.

Noć promašaja za Pari sen Žermen, odnosno pogodaka u okvir gola Borusije, začinio je u finišu utakmice Mbapea, koji je pogodio prečku, a onda i Fitinja samo dvije minute kasnije.

Druga polufinalna utakmica igra se sutra. Od 21 čas sastaju se Real Madrid i Bajern, nakon što je prva utakmica završena bez pobjednika rezultatom 2:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije