Fudbal

"Husnija Hune Fazlić je ostavio neizbrisiv trag u FK Borac i Banjaluci"

"Husnija Hune Fazlić je ostavio neizbrisiv trag u FK Borac i Banjaluci"
Foto: FK Borac/Facebook | "Husnija Hune Fazlić je ostavio neizbrisiv trag u FK Borac i Banjaluci"

Trener pod čijom trenerskom palicom je FK Borac ostvario neke od najboljih rezultata u istoriji preminuo je danas, a od legendarnog Husnije Fazlića oprostio se i tim iz Platonove ulice.

Borac koji je sa Fauzlićem osvojio Kup Jugoslavije 1988. oglasio se saopštenjem.

"Branio je Hune naše boje više od deset godina. Odigrao je skoro 400 utakmica, a postigao je 93 gola. Fudbal je, za Hunu, bio više od igre. Ljubimac navijača, poštovan na i van terena od svojih saigrača i rivala, bez fudbala nije mogao ni tren, pa se nakon okončanja igračke, posvetio trenerskoj karijeri. Sa mjesta na kojem je stekao fudbalsko ime i prezime, počeo je da gradi i ono trenersko. U svom Borcu.

Vodio je 'crveno-plave' i kroz prvoligaški karavan bivše Jugoslavije, a pod njegovom komandom ostvaren je i jedan od najvećih uspjeha u klupskoj istoriji, osvojen je Kup Jugoslavije, 1988. godine", između ostalog su kazali iz Borca i dodali:

"Husnija Hune Fazlić, ostavio je neizbrisiv trag u FK Borac i Banjaluci, a sve ono što je uradio za naše 'crveno-plave' nikada neće biti zaboravljeno i živjeće sve dok Vrbas Banjalukom teče."

Iz Borca su istakli da će datum i mjesto komemoracije u čast Husnije Fazlića biti objavljeno naknadno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije