Fudbal

Husref Musemić ostaje trener FK Sarajevo

Husref Musemić ostaje trener FK Sarajevo
Foto: N.N. | Husref Musemić ostaje trener FK Sarajevo

Nakon finalnog sastanka održanog večeras uspješno su okončani pregovori o produženju ugovora šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Husrefa Musemića.

Nakon istorijske sezone u kojoj je Bordo tim osvojio duplu krunu, Fudbalski klub Sarajevo uložio je sve napore da na kormilu zadrži aktuelnog trenera. Novim ugovorom Musemiću je ukazano povjerenje naredne dvije godine, što predstavlja značajan napredak s obzirom na to da je dosadašnja praksa bila potpis ugovora u trajanju od jedne godine uz opciju naknadnog produženja na još godinu dana, saopštili su večeras iz FK Sarajevo.

Nakon prvog sastanka održanog 27. maja zadovoljeni su svi uslovi Musemića. U naknadnim pregovorima kamen spoticanja predstavljala je isključivo klauzula kojom je definisana otpremnina u slučaju prijevremenog raskida ugovora. Na današnjem sastanku usvojen je zadovoljavajući prijedlog za obje strane.

Nove klupske obaveze Musemića očekuju već u petak 14. juna kada je zakazana prozivka igrača u Trening centru Butmir. Tada će biti obavljen i prvi trening, a naredne sedmice prvotimce FK Sarajevo očekuje odlazak na pripreme u Sloveniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije