Fudbal

Ibrahimović: Ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus

Ibrahimović: Ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus
Foto: Tanjug/AP | Ibrahimović: Ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus

Na svoj jedinstven način, fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović pozvao je ljude da poštuju pravila u borbi protiv virus korona.

Ibrahimović je bio zaražen virusom korona prošlog mjeseca, ali se posljedice toga ne vide pošto je po povratku na teren postigao četiri gola na tri utakmice.

"Virus me je izazvao i pobijedio sam. Ali ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus", rekao je Ibrahimović u video snimku na svojoj Facebook stranici koju prati 26 miliona ljudi.

"Koristite glavu, poštujte pravila. Fizička distanca i maske - uvijek. Mi ćemo pobediti", dodao je Ibrahimović.

Taj video dio je kamanje Lombardije.

"Ideja o uključivanju Ibre pala mi je na pamet u noći derbija (protiv Intera). Zlatan se vratio na teren nakon što se oporavio i u tom trenutku sam pomislio da bi mogao da nam pomogne da lansiramo važnu poruku", rekao je guverner Lombardije Atilo Fontana.

"Odmah je prihvatio prijedlog i na tome mu zahvaljujem", dodao je on.

U Italiji i Lombardiji, regiji koja je nateže pogođena virusom, povećava se broj zaraženih. Italija je juče prijavila rekord od skoro 25.000 novozaraženih virusom korona i 205 smrtnih slučajeva.

Vlada je zabranila večernji rad kafića i restorana i zatvorila teretane, bioskope i pozorišta. Milano je jedan od gradova u kojima je uveden noćni policijski čas.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije