Fudbal

Ibrahimović sretan zbog Modrića: Igrači kao on rijetko dobijaju nagrade

Ibrahimović sretan zbog Modrića: Igrači kao on rijetko dobijaju nagrade
Foto: Facebook | Ibrahimović sretan zbog Modrića: Igrači kao on rijetko dobijaju nagrade

Napadač Los Angđeles Galaksija, Zlatan Ibrahimović, smatra da je vezni fudbaler Real Madrida i kapiten reprezentacije Hrvatske, Luka Modrić, zasluženo dobio nagradu za najboljeg igrača svijeta u 2018. godini.

Švedski internacionalac izuzetno cijeni orgranizatora igre Kraljevskog kluba i vrlo dobro zna koliko je fudbalerima poput Modrića teško da osvoje prestižnu nagradu.

"Mislim da je Modrić jedan od najkompletnijih veznjaka na svijetu. Ima fantastičnu brzinu i nevjerovatnu viziju na terenu. Sjajno radi sa loptom", rekao je Ibrahimović i nastavio:

"Igrao sam protiv Modrića kada je bio mlad fudbaler. Sretan sam što je osvojio Zlatnu loptu jer igrači kao što je on rijetko dobijaju takve nagrade. To su obično napadači ili fudbaleri koji su bili 'vau'. Prošla godina bila je godina Modrića. Zadovoljan sam i zbog toga što je moja majka iz Hrvatske”, naveo je 37-godišnji Šveđanin.

Ove sezone, u prvenstvu Španije, Modrić postiglo je dva gola i dalo četiri asistencije na 23 susreta. U pet utakmica Lige šampiona u prednostima veznjaka "kremasti" bodovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije