Fudbal

Ibrahimović u humanitarnoj akciji: Skuplja novac za bolnice u Milanu

Ibrahimović u humanitarnoj akciji: Skuplja novac za bolnice u Milanu
Foto: Tanjug/AP | Ibrahimović u humanitarnoj akciji: Skuplja novac za bolnice u Milanu

Najbolji fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović pokrenuo je humanitarnu akciju sa ciljem da se putem interneta skupi što više novčanih sredstava za bolnice u Milanu i okolini.

Ibrahimović je pozvao sve koji mogu da uplate novac, koji će biti iskorišćen za kupovinu maski, rukavica, zaštitinih odela, dezinfekcionih sredstava, respiratora, monitora i ostale hitno potrebne opreme.

Kako je naveo, uplata sredstava na adresi "www.gofundme.com/f/kick-the-virus-away" biće prikazana imenom i prezimenom.

"Italija mi je mnogo dala. Zato u ovom dramatičnom momentu želim da dam još više zemlji koju volim. U saradnji sa ljudima iz mog okruženja sam odlučio da pokrenem skupljanje finansijskih sredstava za Humanitas bolnice i da iskoristim moj uticaj da raširim poruku. U ozbiljnom smo problemu i moramo da se udružimo i da pružimo konkretniju pomoć od video poruke", izjavio je Ibrahimović.

Šveđanin je prošle zime drugi put u karijeri obukao dres Milana, a tokom karijere igrao je i za Juventus i Inter.

"Računam na velikodušnost mojih kolega, ali i od svih profesionalnih sportista i svih onih koji malom i velikom donacijom u zavisnosti od sopstvenih mogućnosti, žele da pomognu u ratu protiv ovog virusa. Svi zajedno zaista možemo da budemo od velike pomoći bolnicama, ljekarima i sestrama koji svakodnevno rade na spasavanju života. Danas svi moramo da budemo uz njih. Hajde da 'sredimo' ovaj virus korona i dobijemo ovu utakmicu. Ako virus neće da krene na Zlatana, Zlatan kreće na virus", u svom stilu poručio je Ibrahimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije