Fudbal

Ikona brazilskog fudbala ima 45 dana da se iseli iz kuće

Ikona brazilskog fudbala ima 45 dana da se iseli iz kuće
Foto: Pixnio | Ikona brazilskog fudbala ima 45 dana da se iseli iz kuće

​Navijači se nikada neće dogovoriti ko je najveći fudbaler u istoriji, kao ni ko je najbolji napadač, ni veznjak. Svako ima svog favorita. Ali, kada je u pitanju desni bek, tu se mnogi slažu. Brazilac Kafu (52) je za veliku većinu najveći ikada koji je zaigrao na desnoj strani odbrane. Od zvijezda doveo se do toga da ima 45 dana da se iseli iz kuće.

Vedrio je i oblačio na poziciji desnog beka gotovo 20 godina, a pamte ga u otadžbini kao rekordera po broju nastupa za brazilsku reprezentaciju (142). Osvojio je s "Kariokama" dva Mundijala, trpao u vitrine sve što se može pokupiti s Milanom i Romom. Veliku karijeru završio je 2009. godine u engleskom niželigašu Garfort Taunu.

Bio je veličanstven fudbaler, ali je zato katastrofalan biznismen.

Na vrhuncu karijere zarađivao je četiri miliona evra godišnje i sve je uložio u nekretnine i novi posao. Nakon karijere se posvetio menadžerskom poslu i završio pred bankrotom. Zbog velikih dugova je morao rasprodati imovinu koju je stekao tokom karijere, a nedavno je na aukcijama prodana porodična vila u Sao Paulu vrijedna pet miliona dolara. Doduše, nije ju on prodao nego sud. Što je najgore, obzirom da mu prijeti lični bankrot, bio je primoran vilu prodati za tri miliona dolara manje nego što je njena stvarna vrijednost.

Tu priliku brazilski bogataši su iskoristili pa je završila u rukama jednog sretnika. Kako piše "The Sun", Kafu je pokušao na sve načine spriječiti prodaju, tvrdio je da je to jedina kuća njegove porodice i nudio je na prodaju ostale nekretnine koje posjeduje. Pozivao se i na zakon koji priječi prodaju nekretnine u kojoj familija živi, ali sud nije imao milosti. Dali su mu rok od 45 dana da se iseli. 

Njegovi finansijski problemi započeli su prije četiri godine zbog velikih dugova u koje je upala njegova menadžerska kompanija Capi Penta International Player. Loša ulaganja i nepromišljeni potezi doveli su ga na ivicu bankrota. Pristao je rasprodati dio imovine kako bi izašao iz minusa, ali problem je što su se dugovi množili, a nekretnina je ponestajalo. Sada je ostao bez vile u kojoj je živio, prenose "24Sata". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije