Fudbal

Ikona koja je promijenila fudbal i dovodila žene do ludila

Ikona koja je promijenila fudbal i dovodila žene do ludila
Foto: N.N. | Ikona koja je promijenila fudbal i dovodila žene do ludila

Danas su fudbal i glamur neraskidivo povezani.

Ukoliko sportista postigne uspjeh na fudbalskom terenu, to mu automatski otvara put ka velikim reklamnim ugovorima, stilizovanim fotografisanjem i ogromnoj pažnji najljepših žena na planeti.

Ali nije uvijek bilo tako. Upravo je Dejvid Bekam (48) postao fudbaler koji je pokazao da se može zaraditi ne samo na fudbalskom terenu, već i van njega. Dokazao je da sportista može postati ikona stila zahvaljujući svom besprijekornom izgledu.

Dejvid je bio rastrgan između fudbala i snimanja za glamur magazine, postavši najpoznatiji fudbaler na planeti i bukvalno je izludio žensku polovinu čovječanstva.

Mnogi Bekamov uspeh pripisuju njegovoj supruzi Viktoriji, koja je u to vreme bila pjevačica grupe “Spice Girls“. Možda u tome ima istine, ali čak i sada, mnogo godina nakon završetka Dejvidove sportske karijere, on je i dalje među najpopularnijim sportistima na planeti.

Na Netfliksu je prošle godine izašla dokumentarna serija Bekam, koja sadrži dosad neviđene snimke, prati strmoglavi uspon Dejvida, od skromnih početaka do svjetske nogometne slave.

Bekam se treninzima Mančester Junajteda pridružio 1991. godine, dok je u prvom timu debitovao naredne godine, prije nego što je 1993. potpisao prvi profesionalni ugovor.

Fudbalski svijet ga je upoznao 1996. godine kada je Vimbldonu dao gol sa sredine terena. Uslijedila je slava, dok je menadžer Ferguson bio sve zabrinutiji u vezi sa njegovim životnim stilom slavne ličnosti i vezom sa Viktorijom Adams.

„Privlačio je pažnju i postao slavna ličnost, a to je bilo suprotno onome što sam ja želio", rekao je Ferguson.

Kao dio „Generacije '92", Bekam je bio i dio istorijske generacije koja je 1999. godine osvojila sva tri velika fudbalska trofeja - Premijer ligu, Kup i Ligu šampiona. Ukupno je sa Junajtedom osvojio šest titula šampiona Engleske.

Danas je suvlasnik ekipe Intera iz Majamija. Bogatstvo njega i supruge procjenjeno je na preko milijardu dolara. Veznjak je u svojoj 20 godina dugoj karijeri nosio dresove Mančester junajteda, Real Madrida, Milana, Los Anđeles Galaksija i PSŽ-a. Za Englesku je skupio 115 nastupa. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije