Fudbal

Impresivna statistika Kolarova u Seriji A

Impresivna statistika Kolarova u Seriji A
Foto: Tanjug/AP | Impresivna statistika Kolarova u Seriji A

Vanredno kolo Serije A je bilo izvanredno za srpske fudbalere. U utorak i srijedu su se čak četvorica naših igrača upisala u strijelce, a najviše pohvala je dobio Aleksandar Kolarov, iako njegov pogodak za Romu iz penala nije uticao na konačan ishod susreta sa Udinezeom (4:0).

Italijani su izračunali da je kapiten reprezentacije Srbije za nešto više od dvije godine, koliko nosi dres "vučice", postigao 20 golova i zabilježio isto toliko asistencija.

Samo u tekućem italijanskom prvenstvu, u kom je odigrano deset rundi, Kolarov je četiri puta bio strijelac, pošto je prije Udinezea, zatresao i mreže Đenove, Lacija i Bolonje. U pet najjačih liga Evrope u 2019/2020. nijedan defanzivac nema takav golgeterski učinak.

Osim 33-godišnjeg lijevog beka, golove su postigli i Nikola Maksimović (Napoli), Darko Lazović (Verona) i Nikola Milenković (Fiorentina). Maksimović je pogodio poslije pauze od tri godine i gostovanja Krotoneu 2016, a ovaj pogodak protiv Atalante (2:2) mu je prvenac na stadionu "San Paolo".

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije