Fudbal

Inter ušao u LŠ, ali mora platiti 35 miliona evra

Inter ušao u LŠ, ali mora platiti 35 miliona evra
Foto: N.N. | Inter ušao u LŠ, ali mora platiti 35 miliona evra

Euforično su Inter i njegovi navijači proslavili dramatičnu pobjedu nad Laciom (3:2) u zadnjem kolu Serie A. Trijumf nad direktnim učesnikom za mjesto u Ligi šampiona, interisti su slavili kao osvajanje naslova. Jasno je i zašto.

Trostruki prvak Evrope zadnjih čak šest sezona nije igrao u Ligi šampiona, pa se pali velikan italijanskog i svjetskog fudbala pobjedom u gostima kod kluba koji je imao tri boda više od njega i kojem je za odlazak u LŠ igrao i remi, barem nakratko riješio luzerskog biljega.

Inter je predugim postom od Lige šampiona ostao i prema nekim procjenama bez oko 150 miliona evra, pa povratak među elitu znači i ponovni ulazak "u lovu".

Ali, predugo čekani povratak Ligi šampiona i UEFA milionima, znači i da će Inter za početak morati jako puno miliona potrošiti. Konkretno, čak 35.

Toliko naime iznosi klauzula u ugovoru o pozajmici Rafinje od Barselone.

Brazilski veznjak u zimskom prelaznom roku došao je na pozajmicu u Inter, a katalonski i italijanski mediji pišu da je plasmanom Nerazura u Ligu šampiona aktivirana klauzula po kojoj se pozajmica pretvara u transfer uz odštetu od 35 miliona evra.

Rafinja se odlično snašao u Interu i zadnja tri mjeseca je prvotimac, koji je velikom uspjehu kluba pridonio s dva gola i tri asistencije, a već ranije je rekao da bi volio ostati u Italiji.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije